Hlavní obsah

Tým vyhrával, ale kouč skončil. Českého gólmana teď povede bývalý hráč Interu a Marseille

Aktualizováno

Fotbalový brankář Tomáš Koubek má v Rennes nového trenéra. Na lavičce desátého týmu francouzské ligy skončil Christian Gourcuff, přestože jeho svěřenci vyhráli poslední čtyři soutěžní zápasy. Nahradil ho bývalý francouzský reprezentant Sabri Lamouchi, pro něhož je to první trenérské působení v Ligue 1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Koubek po utkání s Litvou - ilustrační foto.

Článek

Podle francouzských médií odešel Gourcuff kvůli neshodám s novým předsedou klubu Olivierem Létangem, který vede klub od soboty.

Gourcuff převzal Rennes po minulé sezoně, v bretaňském klubu působil už v ročníku 2001/02. Dvaašedesátiletý kouč v minulosti vedl také Lorient či alžírskou reprezentaci. Fotbalistům Rennes nevyšel start do sezony a během úvodních devíti kol vyhráli jen jednou. V poslední době ale přišlo zlepšení, na němž měl podíl i Koubek, který vychytal všechny čtyři ligové výhry. Od letního přestupu ze Sparty nastoupil do osmi zápasů Ligue 1.

Gourcuffovým nástupcem byl jmenován pětačtyřicetiletý Lamouchi. Bývalý záložník, jenž má na kontě 12 zápasů za reprezentaci a angažmá v Interu Milán, Parmě, Monaku či Marseille, v minulých letech působil na klubové úrovni v Kataru a vedl národní mužstvo Pobřeží slonoviny

Reklama

Související témata: