Hlavní obsah

Medunu pustili domů, míří do Čech

ANKARA/PRAHA

Fotbalový útočník Michal Meduna už je z nemocnice doma. "V neděli mi udělali podrobná vyšetření. Cítím se lépe, jsem mimo nebezpečí, tak mě pustili do domácího ošetření. Stará se o mne moje přítelkyně. Turečtí lékaři byli skvělí. Výsledky vyšetření mi nahrají na CD, které odvezu do Prahy na IKEM, kde o mne budou dál pečovat. Do Čech bych se měl vrátit koncem týdne," řekl Právu fotbalista v pondělí v podvečer do telefonu.

Článek

"Byl to nejhorší okamžik mého života. Nic si nepamatuji. Lékaři mi řekli, že jedna z cév je vrostlá do srdce a tou námahou ji srdeční sval v podstatě přiškrtil, takže pokleslo zásobování krví a nastal kolaps. Takhle jsem to z jejich slov vyrozuměl. Měl jsem štěstí, že se to stalo na trávníku, kde jsem měl okamžitou pomoc. Ta mi zachránila život. Být to jinde, nechci domýšlet... Samozřejmě nevím, kdy zase začnu trénovat, ale to teď vůbec není podstatné," dodal fotbalista.

Meduna se v sobotním ligovém utkání Manisasporu s Galatasarayem Istanbul skácel jako podťatý na trávník. Měl křeče, ztratil vědomí a probral se až v nemocnici, kam byl převezen. Podle informací z Turecka bojoval o život, protože došlo i k zástavě srdce. Šokovaní hráči obou týmů nevěděli, co se děje, někteří se podle informací deníku Sport i rozplakali.

Turečtí odborníci se hned spojili s českými lékaři z Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. Jedná se zřejmě o vrozenou vadu. "Turečtí lékaři udělali maximum, děkuji jim. Pro mne ale bude lepší domácí prostředí a komunikace s českými lékaři," řekl Meduna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články