Hlavní obsah

Francouzský útočník Anelka přestoupil do Boltonu

LONDÝN

Francouzský útočník Nicolas Anelka se vrací do anglické fotbalové ligy. Někdejší hráč Arsenalu, Liverpoolu a Manchesteru City podepsal čtyřletou smlouvu s Boltonem, kam přestupuje z Fenerbahce Istanbul. Turecký klub za něj dostal osm milionů liber (zhruba 333 milionů korun).

Článek

Bolton měl o Anelku zájem už delší dobu a nyní se dočkal. "Nicolas je hráčem s úžasnými statistikami v anglické lize. Narodil se, aby dával góly. Jeho talent a zkušenost pro nás budou cenným přínosem," řekl BBC trenér Boltonu Sam Allardyce.

Sedmadvacetiletý fotbalista patřil mezi velké talenty, ale osobními spory si kariéru pokazil. Mistr Evropy z roku 2000 o dva roky později odmítl hrát přípravný zápas francouzské reprezentace, protože byl povolán až jako náhradník, a v národním týmu se pak dlouho neobjevil. Loni v listopadu ho kouč Raymond Domenech znovu povolal, ale do nominace pro mistrovství světa se Anelka nedostal.

Naposledy hrál ve Fenerbahce, kam přišel loni v únoru. V posledních týdnech toužil po přestupu a pohádal se kvůli tomu se šéfem istanbulského klubu Azízem Yildirimem, který byl po konfliktu se srdečními problémy převezen do nemocnice.

Reklama