Hlavní obsah

Čech poprvé od operace stál v brance Chelsea a neinkasoval

Český fotbalový reprezentant Petr Čech se poprvé od zápasu s Itálií na mistrovství světa postavil do branky. Po červnové operaci ramen se v neděli vrátil do hry v dresu londýnské Chelsea a čistým kontem přispěl k jejímu vítězství 2:0 v ligovém zápase v Blackburnu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Obhájci titulu se ve třetím kole prosadili až ve 48. minutě, když Frank Lampard se štěstím proměnil penaltu nařízenou za faul Andreho Ooijera, který ve vápně stáhl kapitána Chelsea Johna Terryho.

O sedm minut později Čech reflexivně kolenem vyrazil střelu Benniho McCarthyho z bezprostřední blízkosti a zachránil svému týmu vedení. Uklidňující druhý gól pak dal devět minut před koncem Didier Drogba, který vydařenou individuální akci zakončil střelou pod břevno Friedelovy branky.

Fotbalisté Aston Villy v novém ročníku vyhráli druhý z dosavadních tří zápasů. Bez Milana Baroše, kterého stále trápí zdravotní problémy, dnes na domácím trávníku porazili 2:0 Newcastle.

Aston Villa se vyhoupla na druhé místo

Aston Villu dostal už ve třetí minutě do vedení Luke Moore a ještě před přestávkou zvýšil Juan Pablo Angel. Po změně stran už branka nepadla a domácí tým se díky výhře vyhoupl v tabulce hned za Manchester United na druhé místo, o něž se dělí s Evertonem. Chelsea je zatím čtvrtá.

Newcastle v 60. minutě přišel o novou posilu Obafemiho Martinse, který teprve ve čtvrtek přestoupil za 15 milionů eur z Interu Milán. Nigerijský fotbalista po jednom z výskoků špatně dopadl a hřiště při svém debutu v novém dresu opustil na nosítkách. Hosté navíc už před tím třikrát střídali, takže museli závěrečnou půlhodinu dohrávat v deseti. Kouč Glenn Roeder mínil, že Martinsovo zranění není vážné a bude ho mít k dispozici hned po reprezentační přestávce.

Anglie - 3. kolo:
Aston Villa - Newcastle 2:0 (3. Moore, 38. Angel), Blackburn - Chelsea 0:2 (48. z pen. Lampard, 81. Drogba).

Reklama

Související témata: