Hlavní obsah

Rozhodčí vyčaroval dvě penalty, až pak bývalý Stramaccioniho klub vyhrál nad outsiderem

Soluň/Praha

To byl zářez! Dvě vymyšlené penalty pomohly k výhře favoritovi v duelu s outsiderem. Bývalý zaměstnavatel sparťanského kouče Andrey Stramaccioniho - Panathinaikos Atény - dosáhl "povinného" vítězství 2:0 v řecké nejvyšší soutěži nad posledním týmem tabulky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sudí vymyslel dvě penalty ve prospěch favoritaVideo: sntv

 
Článek

Zpráv, že se Panathinaikos stále vzpamatovává z účinkování italského kouče Stramaccioniho, se už v Česku napsalo dost. Ať je pravda jakákoliv, pohled na tabulku řecké Super ligy napovídá, že slavný klub není v optimální kondici. Deváté místo a jediná výhra z posledních pěti utkání, to je hodně bídná bilance.

A nebýt pomoci rozhodčích, možná by bylo zelenobílým ještě hůř. Panathinaikos měl sice v duelu s posledním celkem tabulky Plataniasem převahu, ale jeho naděje ničil parádními zákroky gólman. A tak musel vzít osud utkání do rukou hlavní arbitr.

Nejprve v 72. minutě vyčaroval Praxiteles Zachariadis ve prospěch domácích penaltu, když odpískal hraní rukou bránícího hráče. Ten se prohřešku dopustil, jenže o chvíli dřív při stejné akci jasně zahrál rukou i fotbalista domácích Omri Altman. To však arbitr přehlédl, a tak mohl Argentinec Lucas Villafanez poslat Panathinaikos do vedení. Střelec radostně uháněl po hřišti, gólman jen bezmocně ležel na zádech.

Těsný náskok 1:0 nedával favoritovi klid, i když hosté dohrávali o deseti, a tak v nastavení kouzelník s píšťalkou úřadoval znovu. Střílející hráč Panathinaikosu zasáhl padajícího soupeře, jak ukazuje přiložené video zcela jasně do nohy, ale sudí viděl ruku a odpískal další penaltu. Tu Villafanez proměnil a bylo hotovo.

Reklama

Související témata: