Hlavní obsah

Francouzský fotbal přestane kvůli chybám používat video. Vibrace sudím přicházely nesprávně

Paříž

Francouzský fotbal přestane do odvolání používat videorozhodčí. Vedení profesionálních soutěží (LFP) o tom rozhodlo po posledních zápasech, ve kterých technologie opakovaně zaznamenala několik poruch a byla nespolehlivá.

Foto: Carl Recine, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

LFP v této sezóně začala využívat systém GoalControl, který hlídá, jestli míč přešel brankovou čáru. Už před měsícem však byl výrobce kvůli několika chybám varován a po problémech ve středečních zápasech čtvrtfinále Ligového poháru bylo využití videa pozastaveno.

"V duelu Amiens - Paris St. Germain byly zaznamenány dvě vážné chyby a v utkání mezi Angers a Montpellierem pak byl rozhodčímu chybně dáván signál vibrujícími hodinkami," citoval server ESPN generálního ředitele LFP Didiera Quillota. "Takové chyby nemůžeme tolerovat, zejména krátce poté, co jsme se rozhodli začít video používat," dodal.

O dalším osudu systému GoalControl by mělo vedení LFP rozhodnout příští týden. Od příští sezóny by měl být ve francouzské lize zaveden klasický videorozhodčí, které už byl testován i v českých soutěžích.

Reklama

Související témata: