Hlavní obsah

Rozhodčí Chapron dostal za nakopnutí fotbalisty tříměsíční trest

Rozhodčí Tony Chapron, který v utkání francouzské ligy nakopnul fotbalistu, si tři měsíce nezapíská a další tři měsíce bude v podmínce. Disciplinární komise francouzského svazu pětačtyřicetiletého sudího potrestala za incident s obráncem Diegou Carlosem z Nantes.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Francouzský rozhodčí Tony Chapron.

Článek

V nastavení zápasu s Paris St. Germain 14. ledna se Carlos snažil vrátit do obrany a při sprintu k vlastní brance se nechtěně otřel o rozhodčího, který upadl. Chapron se k údivu všech ohnal po domácím obránci nohou, nakopl ho a poté ho po druhé žluté kartě poslal ze hřiště.

Vedení soutěže uznalo sudího chybu už krátce po zápase, kdy Carlosovi zrušilo druhou žlutou kartu. Na čtvrtek si pak Chaprona pozvala disciplinární komise, kde svůj zkrat dvě hodiny vysvětloval. K výši trestu ani k průběhu jednání se při odchodu rozhodčí nevyjádřil.

"Pan Chapron zopakoval to, co tvrdil od začátku. Že šlo o reflex a nešťastnou náhodu," citovala agentura AFP Chapronova právníka Samuela Chevreta. "Celé jednání proběhlo v klidu, což je v ostrém kontrastu s mediálním lynčováním, které celý případ provázelo," dodal.

Reklama

Související témata: