Hlavní obsah

Real nechal Beckhama vydusit za natáčení reklamy

LONDÝN

Poté, co mu nový trenér anglické fotbalové reprezentace oznámil, že nefiguruje v jeho nejbližších plánech, si David Beckham neužívá mnoho radosti ani na klubové úrovni. V uplynulých zápasech si totiž pořádně nezahrál ani v dresu svého Realu Madrid. V posledním utkání španělské ligy proti Realu Sociedad nebyl v neděli dokonce v základní sestavě.

Článek

Ve středečním zápase Ligy mistrů na hřišti Lyonu odehrál Beckham jen 54 minut, když jej vystřídal Guti. Do nedělního utkání španělské ligy pak málem nezasáhl vůbec. Trenér Realu Fabio Capello a sportovní ředitel klubu Predrag Mijatovič společně rozhodli, že nenastoupí proti Sociedadu od začátku.

Vadilo jim totiž, že mediální hvězda jejich týmu odletěla 48 hodin před zápasem do Barcelony natáčet reklamu pro společnost Adidas. Mijatovič nejprve zkoušel u firmy prosadit změnu místa natáčení na Madrid, ale když neuspěl, rozhodli se šéfové Realu potrestat alespoň Beckhama a jeho místo zaujal José Antonio Reyes.

Vrátí se do reprezentace?

Anglickému záložníkovi to ale zřejmě příliš neublížilo, protože ačkoliv do zápasu vstoupil až šestnáct minut před koncem, stihl vše podstatné. Pět minut poté, co Reyese vystřídal, obdržel žlutou kartu, a v nastaveném čase vstřelil krásnou druhou branku Realu. Ten tak ze hřiště v Seville odjížděl s vítězstvím 2:0.

Navíc Beckhamovi svítá naděje, že se vrátí do anglické reprezentace, která jeho služby po nástupu nového kouče Stevea McClarena ještě nevyužila. Další záložník Owen Hargreaves se totiž bude léčit se zlomenou nohou, takže by bývalý kapitán národního týmu mohl zaujmout jeho místo.

Reklama