Hlavní obsah

Čech si s přestupem z Rennes hlavu nedělá

PRAHA

V pouhých jedenadvaceti letech je brankář české fotbalové reprezentace a francouzského Stade Rennes Petr Čech jedním z nejlepších gólmanů v Evropě. Stal se jednou z hvězd francouzské ligy, v níž pomohl svými výkony zachránit nováčka soutěže. V brance reprezentace si vybojoval pevné místo a také díky jeho výkonům národní tým ještě neprohrál.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Už podruhé získal Čech v anketě Zlatý míč ČR cenu pro nejlepšího českého gólmana roku. "Moc si toho vážím, protože v Čechách tradičně vyrůstá hodně výborných gólmanů. Vyhrát v konkurenci Blažka, Černého, Kinského, Vaniaka i dalších, toho si skutečně považuji," přiznal fotbalista, který působí stále velice klidným a vyrovnaným dojmem.

V posledních dnech se o něm stále častěji hovoří v souvislosti s velkým přestupem. Zájem o něho má Barcelona, ale mluví se také o Arsenalu a Manchesteru United. Mezi tyče by ho prý chtělo získat i několik předních francouzských klubů.

Chytat především

"Nedělám si s tím nijak velké starosti. Nechávám to na svém manažerovi Pavlu Zíkovi. Nikam nespěchám a záleží na Rennes a zájemcích, jak se dohodnou a co mi nabídnou," zůstává v pohodě Čech.

"V první řadě chci chytat, protože sedět na lavičce by bylo tím nejhorším, co by mě mohlo potkat. Když se přestup uskuteční a polepším si, proč ne. V opačném případě se v klidu zase postavím do branky Rennes. V Bretani jsme s přítelkyní skutečně spokojeni," pravil.

Utajený sňatek

Na jeden přestup se však v létě chystá. Přítelkyni Martině by měl v létě říct "ano". Rozhodně nechce kolem svatby publicitu. "To je naše soukromá věc, takže netoužíme po tom, aby si o naší svatbě četla celá republika," oznamuje dopředu.

"Vezmeme se v kruhu nejbližších, kdy a kde, to se pokusíme maximálně utajit," dodal s úsměvem loňský mistr Evropy do jedenadvaceti let, který roste v jednu z největších brankářských osobností současné kopané.

Reklama