Hlavní obsah

Trenéři v Anglii prý brali úplatky při přestupech hráčů

Anglické fotbalové lize hrozí skandál kvůli podezření, že řada trenérů dostávala úplatky při přestupech hráčů. S touto informací v úterý přišla televizní stanice BBC, podle níž mělo inkasovat peníze bokem 18 současných nebo bývalých koučů z Premier League.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér Arsenalu Arsene Wenger (vlevo) a kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Záležitostí se začala zabývat anglická asociace, která oznámila, že povede jedno vyšetřování po vlastní ose a další ve spolupráci s vedením anglické ligy. "Jsou to vážná obvinění a my jsme rozhodnuti to plně vyšetřit," řekl šéf exekutivy anglické asociace Brian Barwick. "Pokud najdeme nějaké důkazy korupce, vyvodíme z toho důsledky," dodal.

Obvinění se týkají například Sama Allardyce z Boltonu a jeho syna Craiga, který pracuje jako fotbalový agent. Jmenováni byli také Harry Redknapp z Portsmouthu, jeho někdejší asistent Kevin Bond a agenti Peter Harrison a Charles Collymore.

Allardyce, který byl letos jedním z hlavních kandidátů na trenéra anglické reprezentace, prý přijal úplatky od tří hráčských manažerů. Trenér Boltonu však jakékoliv obvinění odmítá. "Jsem velmi rozzloben kvůli těm lžím o mně. Vše je teď v rukou právníků," uvedl Allardyce, který má od právníků doporučeno se k případu příliš nevyjadřovat.

Reportáž rovněž ukázala na záznamu skrytou kamerou, jak se Redknapp nelegálně snaží získat hráče, který je pod smlouvou v Blackburnu. Redknapp obvinění odmítá s tím, že se na hráče pouze informoval. Snaha získat fotbalistu bez souhlasu jeho zaměstnavatele je proti pravidlům anglické asociace. "Nedělal jsem absolutně nic špatného," prohlásil Redknapp.

Podobnému obvinění jako Redknapp čelí také šéf mládežnického fotbalu v mistrovské Chelsea Frank Arnesen, který podobně lanařil z Middlesbrough patnáctiletého talentovaného hráče Nathana Porritta. Také on tvrdí, že o žádném prohřešku neví.

Reklama

Související témata: