Hlavní obsah

Jsme jako rockové hvězdy, říká o Serii B Nedvěd

Český záložník Pavel Nedvěd nelituje rozhodnutí zůstat v Juventusu i poté, co byl turínský velkoklub kvůli své účasti v korupční aféře přeřazen do druhé ligy. Nejlepší fotbalista Evropy za rok 2003 si prý kvůli mimořádnému zájmu fanoušků v Serii B připadá jako rocková hvězda.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Pavel Nedvěd

Článek

"My, kteří jsme zůstali, jsme šťastní, protože zjišťujeme, že Serie B není zdaleka tak špatná," řekl Nedvěd čtvrtečnímu vydání listu Gazzetta dello Sport. Společně s ním Juventus neopustili například ani mistři světa Gianluigi Buffon, Alessandro del Piero či Mauro Camoranesi, přičemž všichni tito zkušení hráči mají jediný cíl - pomoci klubu zpět mezi elitu.

Návrat Juventusu komplikuje sedmnáctibodový odpočet, s nímž tým začal sezonu. Po čtyřech kolech však svěřenci trenéra Didiera Deschampse díky remíze a třem výhrám deset bodů odmazali a jejich postup do Serie A hned v prvním roce má reálné obrysy.

"Jsme na dobré cestě. Po remíze (v prvním utkání) v Rimini se mluvilo o budíčku, teď zase lidé říkají, že nemáme v lize soupeře. Nic se ale přitom nezměnilo. Jediné, co se počítá, je postup," dodal Nedvěd, jenž v srpnu definitivně uzavřel svou reprezentační kariéru.

Na tabulku se raději nedívají

Optimismu Juventusu nahrávají i pravidla Serie B. Mezi elitu se kvalifikují tři týmy, z toho dva automaticky. Pokud bude po 42 kolech rozdíl mezi třetím a čtvrtým klubem menší než deset bodů, zahrají si o poslední volné místo baráž týmy na 3. až 6. místě.

Málokdo předpokládá, že by se minimálně na šestou příčku Juventus neprodral, i když je v současnosti stále poslední se sedmi minusovými body. "Je lepší raději se nedívat na tabulku. Naštěstí je před námi ještě hodně zápasů a možností, jak se dostat nahoru," uvedl čtyřiatřicetiletý Nedvěd, jenž v minulém kole při výhře 4:0 proti Modeně vstřelil hlavou svůj premiérový gól v druhé italské lize.

I po odchodu hvězd typu Fabia Cannavara či Zlatana Ibrahimovice je Juventus v Serii B mimořádným tahákem pro fanoušky, kteří si nechtějí nechat ujít příležitost vidět na vlastní oči jeden z nejslavnějších světových klubů. Například v kalábrijském Crotone se pacienti tísnili v oknech přilehlé nemocnice, jen aby na chvilku spatřili hráče v bíločerných dresech. "Jsme trochu jako rockové hvězdy. Přijíždíme na místa, kde na nás už dlouho lidé čekají. Dostaneme se do nových měst, hrajeme na vyprodaných stadionech. Udělal jsem dobře," pochvaloval si své rozhodnutí zůstat Nedvěd.

Reklama

Související témata: