Hlavní obsah

Srníček podepsal smlouvu s Newcastlem

NEWCASTLE

Brankář Pavel Srníček se v osmatřiceti letech vrátil do Anglie. Bývalý český reprezentant podepsal do ledna smlouvu s Newcastlem, kde strávil podstatnou část kariéry. Svému bývalému týmu by měl Srníček pomoci ve složité situaci, kdy je kvůli zranění na delší dobu mimo hru irská jednička Shay Given. Ten je po operaci břicha a minimálně ještě měsíc nebude moci chytat.

Foto: Právo

Pavel Srníček ve svatyni národního týmu.

Článek

Šéf Newcastlu Glenn Roeder proto pozval na trénink Srníčka, který v klubu působil sedm let do roku 1998 a naposledy chytal v portugalské lize za tým Beira Mar. "Pozoroval jsem ho na tréninku a musím říct, že je ve skvělé formě," řekl Roeder na adresu Srníčka, jenž po odchodu z Newcastlu působil také v Sheffieldu Wednesday, italské Brescii, Portsmouthu a West Hamu. V současnosti žije v Itálii.

Věk není problém

"Minulou neděli jsme ho pozvali na utkání s Evertonem a udělal na nás takový dojem, že jsme ho požádali, aby s námi tento týden trénoval. Musím říct, že Pav se v tréninku jevil skvěle a jeho příchod bude mít dobrý vliv na náš týmový duch," uvedl v oficiální zprávě týmu Roeder, jenž nemá žádný problém se Srníčkovým věkem. "Je mu 38, ale je superfit a nikdo nemůže říct, že už na to nemá. A nezapomeňte, že brankáři jako David Seaman chytali do až do čtyřicítky," připomněl.

Bývalá reprezentační jednička Srníček se tak aktuálně stane již čtvrtým českým gólmanem v jedné z nejkvalitnějších evropských lig a jako jediný z kvarteta nebude působit v Londýně. V roli náhradníků na ostrovech působí Radek Černý (Tottenham) a Jan Laštůvka (Fulham), naopak neotřesitelnou pozici má v Chelsea Petr Čech.

Podle serveru tribalfootball.com údajně v Newcastlu uvažovali také o angažování pětadvacetiletého Čecha Jaroslava Drobného, jenž je bez angažmá poté, co ho ve Fulhamu vystřídal Laštůvka.

Reklama

Související témata: