Hlavní obsah

Aston Villu nedokázala porazit ani Chelsea

PRAHA

Fotbalisté Chelsea Londýn prozatím zůstávají v čele anglické Premier League, přestože v sedmém kole jen remizovali s Aston Villou 1:1. Aston Villa je prozatím příjemným překvapením anglické soutěže, když i po zápase s Chelsea nepoznala hořkost porážky. Proti Chelsea měl tým dostatek šancí a při troše štěstí mohl na Stamford Bridge dokonce i vyhrát.

Foto: FC Chelsea

Michael Essien (vlevo) se raduje se spoluhráči z branky Chelsea.

Článek

Ze zápasu uběhla pouze jedna minuta a 58 vteřin a Chelsea se dostala do vedení. Brankář Aston Villy Sörensen neudržel po vzdušném souboji s Terrym v rukách dlouhý centr Robbena, míč se dostal k Drogbovi a ten jej doslova dotlačil do branky hostí. V patnácté minutě dvakrát zahrozil hostující Petrov, v prvním případě musel vytáhnout kvalitní zákrok Petr Čech, podruhé šla střela bulharského záložníka mimo.

Jen o chvíli později Angel v dobré pozici přestřelil, na druhé straně se zase Sörensen blýskl při dělovce Lamparda. V 38. minutě opustil hřiště se zraněným ramenem útočník Aston Villy Luke Moore a příležitost dostal Milan Baroš. A byl u toho, když hosté v 45. minutě vyrovnali. Davis poslal zprava dlouhým centrem míč na levou stranu, Ridgewell posunul hlavou do pokutového území a tam Agbonlahor nedal hlavičkou Čechovi šanci. V závěru ještě svého krajana prověřil i Baroš, ale jeho střele chyběla razance.

Baroš byl vidět i v 62. minutě, kdy si vyměnil míč s Petrovem a z dálky opět zaměstnal Čecha.  V 69. minutě posílila Chelsea ofenzívu, když na hřiště přišli Kalou a Wright-Phillips. Druhý jmenovaný se uvedl efektně - nejprve trefil břevno a v zápětí zazmatkoval před zcela odkrytou brankou. Ševčenkovu dělovku asi z osmnácti metrů pak pokryl skvělý Sörensen.

Tři minuty před koncem běžel dopředu osamocený Juan Pablo Angel, ale Makelele jej podle rozhodčího odzbrojil v souladu s pravidly. Obrovskou šanci pak spálil kolumbijský útočník v 89. minutě, kdy na levé straně před Čechem trefil jen boční síť domácí branky. Český záložník Aston Villy Patrik Berger strávil celý zápas jen na lavičce náhradníků.

Bolton znovu zaskočil Liverpool

Fotbalisté Boltonu dokázali, že to doma na Liverpool umí, a v dnešním utkání 7. kola anglické ligy ho porazili 2:0. Liverpool tak nedokázal vyhrát na Reebok Stadium už v osmém z devíti posledních utkání, když se o branky postarali oba defenzivní záložníci Boltonu Speed a Campo.

Speed se po půlhodině hry opřel do míče na hranici pokutového území a gólman Reina se natahoval marně. Na začátku druhého poločasu pak vedení zvýšil Campo, který si naběhl na centr Daviese a jeho hlavička po odrazu od břevna skončila za brankovou čárou. Campo tak oslavil svůj stý zápas v anglické lize.

Na lavičce začal utkání Arsenalu s Charltonem také Tomáš Rosický. I bez českého reprezentačního kapitána však Kanonýři dokázali dvakrát překonat obranu soupeře, když se prosadil Van Persie.

Domácí sice dostal do vedení Deren Bent, ovšem nizozemský reprezentant Van Persie napravil svůj výkon z úterního zápasu Ligy mistrů a dvakrát využil svou obávanou levačku. V 77. minutě ho nahradil právě Rosický, na skóre se pak už nic nezměnilo.

Premier League - 7. kolo:
Bolton - Liverpool 2:0 (30. Speed, 51. Campo), Charlton - Arsenal 1:2 (21. D. Bent - 32. a 49. Van Persie), Chelsea - Aston Villa 1:1 (3. Drogba - 45. Agbonlahor), Everton - Manchester City 1:1 (45. Johnson - 90.+4 Richards), Sheffield United - Middlesbrough 2:1 (35. Hulse, 90+1. Jagielka - 49. Aiyegbeni).
Tabulku soutěže najdete zde

Reklama

Související témata: