Hlavní obsah

Ronaldinho není robot, brání hvězdu Barcelony Rijkaard

Trenér fotbalistů Barcelony Frank Rijkaard se zastal svého slavného svěřence Ronaldinha, na něhož se po úvodních zápasech nové sezóny snesla kritika kvůli výkonům, které neodpovídají pověsti nejlepšího hráče světa a držitele Zlatého míče. Podle Rijkaarda by se daly výtky adresovat celému týmu, ale ne pouze šestadvacetiletému tvůrci hry.

Článek

"Je to náš klíčový hráč, ale není robot. Občas zapomínáme, že je člověk," řekl nizozemský kouč rozhlasové stanici Catalunya. Na Ronaldinhově formě se prý podepsal fakt, že podle smluvních podmínek musel v letní přípravě na turné po Spojených státech a Mexiku absolvovat všechny zápasy. "To se vám pak vymstí," prohlásil Rijkaard.

Podle něj byl Ronaldinho neprávem kritizován i po mistrovství světa v Německu, kde rovněž zaostal za očekáváním a brazilští obhájci titulu vypadli ve čtvrtfinále s Francií. "Měl formu, ale nepotkal se s ostatními. To, co se stalo na šampionátu, mu ale neublížilo," řekl kouč vítěze Ligy mistrů.

Sám Ronaldinho se obhajuje tím, že do každé sezóny vstupuje vlažně. "Já i tým začínáme podobně, pak se do toho dostaneme a společně se zlepšujeme," řekl listu El Periodico. "Nejsem stroj. Mým jediným cílem je pomoci týmu tam, kde mě potřebuje," uvedla hlavní osobnost Barcelony, která vede španělskou ligu o skóre před Valencií.

Reklama

Související témata: