Hlavní obsah

V novém korupčním skandálu v německém fotbale padlo osm obvinění

FRANKFURT

Osmi obviněními z korupce skončilo v Německu vyšetřování skandálu s ovlivňováním zápasů v druhé a regionální německé lize a nejvyšší rakouské fotbalové soutěži. Státní zástupkyně ve Frankfurtu nad Mohanem obvinila z podvodů čtyři hráče a čtyři další osoby. Muži údajně na sázení na výsledky, které realizovali především na asijském trhu, vydělali částku v řádech stamiliónů eur.

Článek

Dva z obviněných fotbalistů působili v bývalém druholigovém Erfurtu, jeden hrál v Bayreuthu a čtvrtý v Elversbergu. Hlavní postavou skupiny je podle státní zástupkyně Silke Hüttigové pětačtyřicetiletý Asijec, který společně s mladším mužem z Libanonu a dalšími dvěma komplici nabízel fotbalistům peníze za ovlivnění výsledků zápasů. Oba muži jsou od března ve vyšetřovací vazbě.

Úplatkářský skandál se údajně týká období od loňského léta do letošního března. Ovlivněno mělo být deset zápasů. K odhalení aféry přispěl senegalský obránce regionálního Eschbornu. Vloni v listopadu mu kdosi telefonicky nabídl 40 tisíc eur za ovlivnění zápasu, hráč to ale odmítl a vše oznámil vedení svého klubu. K dispozici dal i telefonní číslo, z kterého mu neznámý muž volal.

Pro Německo to je druhá korupční aféra ve fotbale za poslední dva roky. Vloni v listopadu poslal berlínský soud rozhodčího Roberta Hoyzera na dva roky a pět měsíců do vězení. Chorvat Ante Sapina, jenž byl považován za mozek gangu, dostal trest na 35 měsíců, další muži vyvázli s podmínkami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články