Hlavní obsah

Baroš nikam neodejde, tvrdí kouč Aston Villy

BIRMINGHAM

Trenér Aston Villy Martin O'Neill nemá v úmyslu vzdát se služeb útočníka Milana Baroše. Český fotbalista zatím po letním zranění chodidla v dresu Aston Villy jen pětkrát střídal, kouč o něj však nadále stojí a odmítá spekulace, že by Baroš mohl v lednovém přestupním termínu odejít. "Milan nikam neodchází. Je to prvotřídní hráč, který má v našem týmu své místo," citoval O'Neilla server Sky Sports.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš na tréninku reprezentace.

Článek

O Barošově přestupu jednal po mistrovství světa Hamburk, ale nakonec z transakce sešlo. Při jeho vynucené absenci v úvodu sezóny se v útoku Aston Villy dařilo Juanu Pablu Angelovi, Gabrielu Agbonlahorovi a Luku Mooreovi, který je však nyní zraněn. V nedávném utkání s Chelsea si 20letý hráč obnovil zranění ramene a v úterý se v USA podrobí operaci. Podle optimistických prognóz by se Moore měl vrátit do hry po Novém roce.

Baroš by se tak mohl po reprezentační pauze poprvé objevit v základní sestavě birminghamského týmu, který vstoupil do sezóny nečekaně úspěšně. Po sedmi kolech mu patří v tabulce šesté místo.

O'Neill věří, že Baroš do ofenzivní party zapadne a bude se mu dařit ve spolupráci s Angelem, který je se čtyřmi góly zatím nejlepším střelcem Aston Villy v sezóně. "Jsou to dva odlišní hráči, Juan Pablo je typický střední útočník, který dokáže podržet míč. Baroš ho může vpředu dobře doplňovat," prohlásil trenér na adresu českého kanonýra, který loni přišel do Aston Villy z Liverpoolu za 6,5 miliónu liber a ve 30 zápasech minulé sezóny dal 12 branek.

Reklama

Související témata: