Hlavní obsah

Čech dostal kopanec do hlavy, odnesli ho na nosítkách

LONDÝN

Už po několika sekundách skončil pro brankáře české fotbalové reprezentace Petra Čecha sobotní zápas anglické ligy. Gólman Chelsea vyrazil v první minutě utkání v Readingu proti Stephenu Huntovi, jenž se řítil sám na branku. Domácí záložník kopl v plném běhu českého brankáře do hlavy.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech.

Článek

Otřesený Čech se po střetu odsunul po čtyřech mimo hrací plochu a zůstal bez hnutí ležet. Zhruba čtyři minuty se jej lékaři snažili ošetřit, než jej odnesli na nosítkách do útrob stadionu Madejski a jeho místo zaujal italský náhradník Carlo Cudicini.

Českého brankáře pak odvezli do nemocnice na testy. "Petr odjel na důkladná vyšetření a podle prvních zpráv, které máme k dispozici, neutrpěl žádné závažné zranění," řekl ČTK krátce po utkání Pavel Zíka z agentury Sport Invest, která gólmana zastupuje.

Odnesli i Cudiciniho, dochytal Terry

Aby toho nebylo málo, tak brzy putoval do nemocnice i druhý gólman Cudicini. Toho v závěru rovněž odnesli na nosítkách s poraněním hlavy a poslední minuty musel dochytat obránce John Terry.

Na čele trenéra Chelsea José Mourinha tak přibyly další vrásky. Opět se mu totiž rozšířila marodka a to před šlágrem Ligy mistrů s obhájci trofeje FC Barcelona, které se bude hrát na Stamford Bridge ve středu. "Oba byli k.o., ale zlost v ničem nepomůže. Nezbývá než čekat na zprávy z nemocnice," uvedl kouč. Pokud by nemohl chytat Čech ani Cudicini, premiéry v dresu Chelsea by se dočkal Portugalec Hilário, jenž v létě přišel z Nacionalu Funchal.

Mourinho se vztekal na Hunta

Zatímco Cudiciniho kolize s Ibrahimem Sonkem byla podle Mourinha nezaviněná, u Čechova zranění měl o viníkovi jasno. "Carlovo sražení vyplynulo ze hry, nebyl tam žádný úmysl, ale Petr dostal v rychlosti úder kolenem do hlavy. A ten kluk (Hunt) se pak pořád smál. Hráči by se měli více navzájem respektovat," zlobil se trenér, i když Huntův střet s českým gólmanem vypadal jako nezaviněný a sudí ho nechali bez trestu.

Mourinho byl však jiného názoru. Zákrok přirovnal k hojně diskutovanému faulu Bena Thatchera z Manchesteru City, jenž v úvodu sezony srazil loktem na okraji hřiště do reklamních panelů Pedra Mendese z Portsmouthu a dostal zákaz startu v osmi zápasech.

"Ten zákrok na Čecha byl hanebný. Měl štěstí, že to přežil," řekl portugalský kouč novinářům. Kouč Chelsea předpokládá, že ani dnešní události by neměly zůstat bez odezvy. "Musím počkat, jak se k tomu Fotbalová asociace postaví. Také uvidíme, co k tomu řeknou odborníci," prohlásil Mourinho.

Reklama

Související témata: