Hlavní obsah

Čech měl zlomenou lebeční kost, podrobil se operaci

LONDÝN

Brankář fotbalové reprezentace a londýnské Chelsea Petr Čech utrpěl v sobotním utkání anglické ligy v Readingu zlomeninu lebeční kosti a ještě v noci se podrobil operaci. Jeho klub to oznámil na své internetové stránce s tím, že zákrok byl úspěšný. Dobu rekonvalescence prý zatím nelze určit, Čech je od soboty v nemocnici na pozorování.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář Petr Čech v objetí spoluhráčů.

Článek

Nejlepší světový gólman loňského roku byl ze stadionu Readingu převezen na specializované neuro-chirurgické oddělení v Oxfordu, kde ho operovali. "Zákrok proběhl úspěšně, ale je příliš brzy na to poskytnout přesné podrobnosti Petrova aktuálního stavu," uvedli Čechovi manažeři ze společnosti Sport Invest v prohlášení zaslaném ČTK.

"Petr je v péči těch nejlepších odborníků v Oxfordu. Všichni věříme, že jeho stav se brzy zlepší," řekl hráčův agent Pavel Zíka.

Čech utrpěl zranění už po několika sekundách sobotního duelu. V první minutě vyběhl proti Stephenu Huntovi, jenž se řítil sám na branku. Soupeř jej kopl do hlavy a otřesený gólman musel být ze hřiště odnesen na nosítkách a převezen do nemocnice.

Podobný osud potkal i jeho náhradníka Carla Cudiciniho v závěru utkání a také on skončil po tvrdé srážce s protihráčem v sanitce. Oba brankáři Chelsea prý ztratili vědomí. Cudicini byl ještě v noci po ošetření z nemocnice propuštěn, ale ani on možná nebude v nejbližší době trenérovi Josému Mourinhovi k dispozici. "Oběma přejeme rychlé uzdravení," uvedli zástupci Chelsea na webu.

Reklama