Hlavní obsah

Polák třetím gólem v sezóně zachránil Norimberku bod

NORIMBERK

Český fotbalový reprezentant Jan Polák potvrdil skvělou střeleckou formu v německé lize, v níž zajistil Norimberku remízu 1:1 s Bielefeldem svým třetím letošním gólem. Jeho tým uhrál v sedmém kole již pátou remízu, zůstává nadále neporažen a na první místo ztrácí ze šesté příčky dva body.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Polák při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Hosté se sice dostali do vedení po proměněné penaltě Böhmeho, ale pak se dostal ke slovu Polák a ranou bez přípravy po centru Slováka Vitteka vyrovnal. Celé utkání odehrál v dresu Norimberku také Tomáš Galásek, na straně soupeře nastoupili v základní sestavě Petr Gabriel a Radim Kučera.

Diváci, kteří dorazili na utkání mezi Chotěbuzí a Dortmundem o trochu později, přišli o dvě branky. Hned v první minutě se prosadil obránce hostí Brzenska, když naskočil na přímý kop z poloviny hřiště a hlavou přehodil vyběhnutého brankáře. Za dvě minuty však bylo vyrovnáno zásluhou po další standardní situaci. Silva si naskočil na roh a rovněž hlavou zavěsil.

Po změně stran Dortmund přidal na tempu a dostal se do dvoubrankového vedení, když se podruhé v zápase prosadil Brzenska a pojistku přidal Frei. Chotěbuz těsně před koncem z penalty snížila.

Německo - 7. kolo:
Chotěbuz - Dortmund 2:3 (3. Silva, 89. Munteanu z pen. - 1. a 58. Brzenska, 60. Frei), Norimberk - Bielefeld 1:1 (39. Polák - 24. Böhme z pen.).
Tabulku soutěže najdete zde

Reklama

Související témata: