Hlavní obsah

Jarolím: Červenou jsem dostal za vlastní hloupost

PRAHA/HAMBURK

Kapitán Hamburku David Jarolím si při srazu reprezentace posteskl, že s německým týmem ještě na podzim nevyhrál. V reprezentaci si spravil chuť a těšil se, že dovede v sobotu s kapitánskou páskou tým k vítězství nad Schalke. Nestalo se a Hamburk znovu prohrál, tentokrát 1:2.

Článek

Navíc český záložník uviděl dvě minuty před koncem první půle i červenou kartu a ještě si poranil rameno. Nejen o tom jsme s ním po utkání telefonicky hovořili.

"Začnu tím vyloučením. Beru ho na sebe. Jako kapitán si něco takového nemohu dovolit. Tu červenou jsem navíc dostal vlastní hloupostí. Tři minuty před tím mi dal rozhodčí žlutou. Byl v zápase viditelně nervózní, každý zákrok trestal kartou. To mě mělo napadnout, abych si dal větší pozor. Krátce nato jsem šel do míče, měl jsem ho na dlouhou nohu, ale věřil jsem, že ho vypíchnu. Jenže jsem trefil protihráče. Nebylo to nic hrozného, ale on patřičně zařval a svíjel se. Sudí přiběhl a už jsem viděl druhou žlutou a hned se také začervenalo. Tím byl vlastně zápas rozhodnutý, protože v deseti jsme neměli moc šancí. Navíc jsme krátce po pauze nedali penaltu a znovu jsme tak přišli o body.

To je fakt hrůza, co se s námi děje. Jsme předposlední, hrajeme špatně, na podzim jsme ještě nevyhráli. V minulé sezóně byla obrana naší silnou stránkou, teď velkou slabinou. Nedáváme také góly. Nejhorší to je ale s disciplínou. Na podzim jsme i s poháry už dostali sedm červených karet, včetně té mojí. To je strašné. Musíme se nad tím zamyslet a zlomit to. I přes velké změny v kádru nejsme tak špatní.

Pro mne navíc sobotní zápas skončil dvakrát nešťastně. Nejenže jsem byl vyloučen, ale mám i natržený sval v pravém rameni po jednom zákroku. Je to na té samé ruce, kterou jsem měl nedávno zlomenou a ještě není úplně v pořádku. Za červenou kartu dostanu jeden zápas, ale zranění vypadá podle lékařů na tři týdny. Takže si nezahraji nejen Ligu mistrů v Portu, ale do konce října ani další zápasy. Tahle sobota byla nepovedená a hrozně mě mrzí především kvůli mužstvu."

Reklama

Související témata: