Hlavní obsah

Čech má podle tisku v hlavě dvě kovové destičky

OXFORD

Lebeční kosti brankáře Chelsea Petra Čecha, jenž utrpěl frakturu lebky v sobotním utkání proti Readingu, spojují po operaci dvě kovové destičky. V úterním vydání o tom informuje britský deník Sun, jenž se odvolává na svůj zdroj z klubu, jehož svatyni český gólman střeží.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Londýnský tým i lékaři z oxfordské nemocnice zatím uvalili na informace o stavu zraněného hráče embargo, v pondělí večer pouze uvedli, že se zdravotní stav českého reprezentanta zlepšil natolik, že komunikuje s okolím.

Čech utrpěl zranění v sobotním utkání Premier League v Readingu, kdy ho hned v první minutě trefil kolenem do hlavy protihráč Stephen Hunt. "Došlo k velmi vážnému zranění lebky. Když mu vysadili sedativa, neměl ponětí, co se stalo a kde je," řekl bulvárnímu listu jeho zdroj.

Ten dodal, že extrémní povaha poranění by spíše odpovídala poškození při automobilové nehodě, nikoli při fotbale. "Rentgenové snímky ukázaly, k jak velkému poškození došlo. Lebka byla jasně prasklá," uvedl zdroj Sunu.

Lékaři dosud oficiálně neoznámili, v jakém místě Čechovi lebka praskla. I proto se zatím výrazně různí názory expertů na dobu léčení čtyřiadvacetiletého brankáře. Pokud by v jeho případě nedošlo k poškození mozku, mohla by se teoreticky jeho pauza pohybovat v řádech týdnů, odborníci se však spíše kloní k několikaměsíční přestávce. Podle nejpesimističtějších odhadů přijde česká reprezentační jednička o celou sezónu, v případě komplikací navíc může být ohrožena celá jeho kariéra. Mourinho myslí na fotbal jen okrajově

V pondělí večer již Čecha, za nímž okamžitě o víkendu přiletěla manželka Martina, navštívila delegace z Chelsea. Svého spoluhráče přišli povzbudit například Joe Cole, Didier Drogba, John Terry, Arjen Robben i manažer José Mourinho.

Portugalský kouč sice nyní kvůli zranění Čecha i jeho náhradníka Carla Cudiciniho řeší brankářskou krizi v klubu, ale na fotbal prý v této chvíli myslí jen okrajově. "Člověk je důležitější než fotbal. Chci jen, aby byl v pořádku se svou rodinou, chodil, smál se, jedl a dělal všechny normální věci," uvedl Mourinho, jenž ve středu povede svůj tým bez brankářské jedničky do utkání Ligy mistrů s Barcelonou.

Za Čechem se v nejbližší době chystají i jeho rodiče, kteří byli až do pondělí odkázáni jen na zprostředkované informace o svém synovi od snachy Martiny. Deník Times cituje Libuši a Václava Čechovy, kteří byli sobotní událostí šokováni.

"Když jsem to viděla v televizi, připadalo mi, jako kdyby chtěl Hunt Petra zabít," řekla listu Libuše Čechová, která stejně jako její manžel považuje zákrok hráče Readingu za úmyslný. "Tohle nebyla náhoda, trefil ho schválně. A Petr teď kvůli tomu přijde o celý rok," bál se brankářův otec.

Reklama

Související témata: