Hlavní obsah

Čech už se těší domů a pozdravuje fanoušky

PRAHA

Zdravotní stav českého brankáře Petra Čecha, který se v sobotu v noci podrobil operaci zraněné hlavy, se dál zlepšuje. V úterý odpoledne už si dokonce čtyřiadvacetiletý fotbalista po telefonu chvíli povídal se svým hráčským agentem Pavlem Zíkou. Podle jeho slov Čech jevil zájem o fotbalové informace a pozdravoval všechny fanoušky, kteří mu vyjadřují podporu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech s manželkou

Článek

Byla to pro Zíku nečekaná situace, když dnes odpoledne vytočil číslo mobilního telefonu hráčovy manželky Martiny, s níž chtěl konzultovat Čechův zdravotní stav. "Místo Martiny se na druhém konci ale ozvalo: Dobrý den, tady Petr," řekl ČTK Zíka, který byl příjemně překvapen, jaký jevil Čech zájem o fotbalové aktuality.

"Probíral se mnou, jak jeho spoluhráči zvládnou zítra zápas v Barceloně," vyprávěl Zíka, podle kterého se reprezentační gólman už moc těší na chvíli, kdy ho propustí do domácího léčení. Tyto informace ale zatím zůstávají obestřeny tajemstvím, právo zveřejnit je má pouze Chelsea.

Brankáře těší obrovská podpora, jakou mu vyjadřují fanoušci z České republiky i z dalších zemí. "Poprosil mě, abych jeho jménem poděkoval, že si toho ohromně váží. Všechny mám pozdravovat," popsal agent ze společnosti Sport Invest krátkou diskusi s gólmanem.

Zranění utrpěl Čech v sobotu v podvečer, v první minutě duelu Reading - Chelsea, kdy ho kolenem nešetrně zasáhl irský útočník Stephen Hunt. Poté fotbalista skončil v péči lékařů, kteří ještě v noci v nemocnici v Oxfordu dvěma platinovými destičkami vyspravili zlomenou kost jeho lebky.

Reklama