Hlavní obsah

Čech už chodí, těšil se na zápas Chelsea

OXFORD/PRAHA

Fotbalový brankář Petr Čech se po operaci zlomené lebeční kosti úspěšně zotavuje. Ve středu už reprezentační gólman chodil po klinice v Oxfordu, mohl se bez potíží najíst a hlavně se těšil, jak bude večer sledovat zápas Ligy mistrů mezi jeho Chelsea a Barcelonou. O vývoji zdravotního stavu informoval hráčův agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest.

Foto: www.petr-cech.cz

Stav zraněného Petra Čecha je den ode dne lepší.

Článek

Stejně jako v úterý odpoledne i dnes Zíka s hráčem komunikoval prostřednictvím mobilního telefonu. "Každý dnem je znát pokrok," radoval se agent, podle nějž už Čech opět sleduje fotbalové dění a dnes večer se chystal na to, jak bude sledovat přímý přenos ostře sledovaného duelu svých londýnských spoluhráčů proti Barceloně. Kamarádi z Chelsea mu slíbili, že pro něj vybojují vítězství.

"Petr sice nemá k dispozici televizi, ale Carlo Cudicini mu přinesl přenosný počítač, a tak přenos uvidí prostřednictvím internetu," zprostředkoval agent slova čtyřiadvacetiletého fotbalisty, který už chodí a bez potíží se stravuje. A pokaždé prý v rozhovoru poděkuje za stovky pozdravů od fanoušků.

O tom, jak se bude další léčba českého gólmana vyvíjet, zatím lékaři ani zástupci Chelsea nic neprozradili. "O tom, kdy Petr bude propuštěn, a zda ještě bude převezen do jiné nemocnice, nebo rovnou domů, zatím není rozhodnuto," řekl Zíka.

Do nemocnice se dostal Čech v sobotu večer poté, co v úvodu ligového souboje s Readingem utrpěl frakturu lebky, kterou mu způsobil nešetrným zákrokem kolenem protihráč Stephen Hunt. Ještě týž večer se reprezentační brankářská jednička podrobila operaci, po níž se zatím jen spekuluje, kdy se vrátí na hřiště. Doba rekonvalescence je odhadována na šest týdnů až šest měsíců.

Reklama

Související témata: