Hlavní obsah

Hunt je lhář, tvrdí o zákroku na Čecha gólman Cudicini

LONDÝN

Italského gólmana Carla Cudiciniho, jenž je v Chelsea náhradníkem Petra Čecha, rozčílila obhajoba útočníka Readingu Stephena Hunta, který označil svůj zákrok na českého brankáře za neúmyslný. Druhý gólman Chelsea nazval irského fotbalistu lhářem, protože prý mohl kontaktu s Čechem zabránit.

Článek

"Samozřejmě že mu nechtěl ublížit, protože v tom případě by byl považován za zabijáka. Ale je lhář, když tvrdí, že se Petrovi nemohl vyhnout," řekl listu Gazzetta dello Sport třiatřicetiletý Cudicini, jenž sám na konci zápasu s Readingem utrpěl zranění a nemohl tak Čecha nahradit ve středečním duelu s Barcelonou.

Podle Itala šel Hunt do souboje s Čechem s jasným úmyslem dostat se s jedničkou Chelsea do kontaktu. "Petr už držel míč a on stejně šel nohou do souboje. Možná si chtěl vykoledovat penaltu. Byl to ale jasný úmysl," rozčílil se Cudicini, jenž ve středu svému kolegovi půjčil notebook, aby mohl sledovat utkání s Barcelonou. Čech se po Huntově zákroku podrobil operaci lebky a je stále v nemocnici v Oxfordu.

Cudicini tvrdí, že ataku Hunta na Čecha nahrává benevolentní trend anglických rozhodčích, kteří často povolují tvrdou hru. "V kontinentální Evropě jsou gólmani chráněni, ale tady se děje přesný opak. Nemám problém se situacemi ve vzduchu, i když tam člověk může dostat loktem. Ale když ležíte na zemi a držíte míč, v Anglii stejně můžete dostat kolenem do obličeje nebo vám šlápnou na hlavu," popsal ostrovní praxi gólman, jenž chytá za Chelsea od roku 1999.

Stejně jako zákrok Hunta na Čecha rozzlobil Cudiciniho i jeho střet na konci zápasu s Ibrahimem Sonkem, po němž skončil v nemocnici a utkání musel dochytat obránce John Terry. "Jsem si jistý, že kdyby k takové situaci došlo uprostřed hřiště, tak by Sonko dostal červenou kartu. Ale ten rozhodčí neodpískal dokonce ani faul," postěžoval si Cudicini na sudího Mikea Rileyho.

Zároveň se vysmál médii citovanému nápadu výkonného šéfa Asociace profesionálních fotbalistů Gordona Taylora, podle nějž by mohli brankáři nosit ochranu hlavy. "To je přece absurdní. Místo toho, aby něco dělali proti těm, kteří napadají brankáře, chtějí nás vystrojit jako hokejové gólmany," dodal rodák z Milána.

Zkušený brankář by se na rozdíl od Čecha mohl do branky Chelsea vrátit už příští týden. Zatím oba stabilní členy hlavního týmu nahradil Portugalec Hilário, jenž ve středu vychytal proti Barceloně nulu.

Reklama

Související témata: