Hlavní obsah

Huntův zákrok na brankáře Čecha potrestán nebude

Stephenu Huntovi, po jehož zásahu skončil český brankář Petr Čech s proraženou lebkou v nemocnici a bude zřejmě několik měsíců bez fotbalu, nehrozí žádný trest ze strany anglické Fotbalové asociace (FA). Ta oznámila, že se událostmi ze sobotního zápasu Premier League v Readingu, v němž byli Čech a další brankář Chelsea Carlo Cudicini zraněni, zabývat nebude.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

FA na své internetové stránce uvedla, že zákrok na Čecha i střet Ibrahima Sonka s Cudicinim prozkoumala a zkontaktovala i hlavního rozhodčího zápasu Mika Rileyho. Ten asociaci potvrdil, že oba incidenty v zápase viděl dobře. "Proto už nebudeme podnikat žádné další akce," oznámila FA.

Hunt ani Sonko nebyli v zápase za své zákroky na brankáře Chelsea napomínáni, ačkoli oba gólmani museli po střetech s hráči Readingu do nemocnice. Český reprezentant Čech se již podrobil operaci lebky a stále je hospitalizován v Oxfordu, Cudicini se zřejmě příští týden vrátí k týmu.

Hunt se již za svůj atak veřejně i písemně Čechovi omluvil, nicméně trvá na tom, že šlo o nešťastnou náhodu. Naproti tomu představitelé Chelsea i hráči tvrdí, že se z Huntovy strany rozhodně jednalo o úmysl.

Londýnský klub si také asociaci stěžoval na údajně nedostatečné zdravotnické zajištění na stadiónu v Readingu, k tomu se zatím FA nevyjádřila.

Reklama

Související témata: