Hlavní obsah

Je zpátky, říká Čechova manželka Martina

Postupně zlepšující se zdravotní stav zraněného brankáře Chelsea Petra Čecha naplňuje po dnech nejistoty optimismem a štěstím manželku české brankářské jedničky Martinu. "Je to zdravý mladý člověk, dává se rychle dohromady. Mám z toho výborný pocit," prohlásila žena opory londýnského klubu i české reprezentace v rozhovoru s novináři.

Foto: čtk

Petr Čech na vyhlašování nejlepšího fotbalisty ČR. Vpravo manželka Martina.

Článek

Můžete prozradit, jak se Petr cítí? Jeho stav se lepší. Je to zdravý mladý člověk, dává se rychle dohromady. Mám z toho výborný pocit.

Kdy by ho mohli pustit z nemocnice? To jsou otázky pro doktory, každým dnem jsou nové zprávy, záleží na aktuálním stavu. Ten se zlepšuje, ale opravdu nevím, kdy bude moci domů. Byla bych ráda, aby to bylo co nejdřív. Rozhodující slovo budou mít lékaři.

Je pravda, že už chodí po nemocnici? Je schopen se projít po chodbě, dojít si na toaletu, udělat pár kroků. Ale nesmí to samozřejmě přehánět.

Komunikuje normálně?Ano. Baví se o normálním životě i o tom, co se stalo. Probírali to se spoluhráči. Na druhou stranu je pořád dost unavený a musí odpočívat. Hodně spí.

Jaká byla jeho první slova, když se po operaci probral z narkózy? Byl hodně zmatený. Jako každý člověk, co podstoupí operaci. Moc nemluvil, maximálně odpovídal na otázky lékařů, když zjišťovali jeho zdravotní stav. Zajímavé bylo, že když se probral, začal na mě mluvit anglicky. Když ho navštívili spoluhráči, plynule přešel z angličtiny do francouzštiny, třeba když se bavil s Didierem Drogbou. To se mu vybavilo rychle.

Co si Petr z toho zápasu vlastně pamatuje? Ví, že začal hrát zápas, ale ten incident už samozřejmě ne. Má zranění hlavy, tak si toho spoustu nepamatoval. Postupně se to zlepšuje. Teprve dnes (ve čtvrtek - pozn. red.) si úplně vybavil, kdo je, kde je a co je jeho zaměstnání. A co se vlastně stalo.

Po incidentu jste musela být hodně zdrcená. Kdy se vám poprvé ulevilo? V úterý.

A co reakce vašich nejbližších? Všichni to intenzívně prožívali, měli velký strach. Každým dnem jsou nové a lepší zprávy, tak se jim všem ulevuje.

Dívali jste se spolu v nemocnici na zápas s Barcelonou? Ano, na notebooku přes internet. Jen jsme měli občas problémy se spojením a obraz nebyl ideální. Ale Petr viděl gól, dva zákroky Hilária. Byl spokojený. Měl zvláštní pocit, protože se díval na zápas, který měl hrát. Ale klukům strašně fandil, přál jim co nejlepší výsledek.

Prožívala jste to i vy? Abych byla upřímná, fotbal je teď to poslední, co mě zajímá. Takže moc ne. Ale taky jsem jim moc přála, vždyť chtěli vyhrát i pro Petra a Carla Cudiciniho, což se povedlo.

Zajímá Petra i normální život? Ptal se třeba, co mu uvaříte, až budete spolu doma? Zatím moc ne. Ale ve středu už se ptal na našeho labradora Maxíka. Takže bych řekla, že je zpátky.

Kdo vám vašeho psího miláčka hlídá, když jste s manželem v Oxfordu?Petrova sestra, jeho dvojče. A taky naši úžasní sousedi v Londýně.

Vymýšlí už Petr třeba nějaké legrácky? Musíte ho krotit?Myslím, že tohle zranění ho tak omezilo, že je zatím rád, že může mluvit, jíst a je v pořádku.

Reklama

Související témata: