Hlavní obsah

Chelsea se prý po Čechově zranění zajímá o Buffona

LONDÝN

Londýnská Chelsea se podle britského listu Sun zajímá o Gianluigiho Buffona, spoluhráče Pavla Nedvěda z Juventusu, který hraje po trestu za ovlivňování zápasů jen druhou italskou ligu. V bohatém anglickém klubu by prý mohl být mistr světa náhradou za zraněného Petra Čecha, který leží v nemocnici po operaci zlomené lebky.

Foto: www.buffononline.com

Gianluigi Buffon

Článek

Buffon by přitom mohl přijít až v lednovém přestupním období a trenér Chelsea José Mourinho navíc ve čtvrtek BBC řekl, že hledá jen brankářskou trojku. Upozornil, že denně do klubu volá své nabídky padesát hráčských agentů a z toho pak vznikají "zaručené" informace v tisku.

Chelsea už navíc nemá s obsazením místa mezi tyčemi tak velké starosti. Portugalec Hilário v Lize mistrů dokázal, že chytat umí, a Ital Cudicini by podle zpráv lékařů mohl být fit už příští týden.

Osmadvacetiletý Buffon má v Juventusu smlouvu do roku 2010 a v turínském klubu zůstal i po jeho nuceném sestupu do druhé ligy. Jeho manažer Paolo Fabbri nicméně zájem Chelsea potvrdil. "Uvědomujeme si, že Roman Abramovič může nabídnout celé jmění. Potřebuje však přesvědčit hráče, že je to pro něj dobrý krok. Není to o penězích, je to o životní šanci," citoval Sun jeho slova.

Buffon během své kariéry ještě nikdy neopustil Itálii a není jisté, jestli to bude chtít udělat teď. "Nemyslím si, že chce z Itálie odejít, ale ve fotbale se mohou věci rychle změnit," dodal Fabbri.

Reklama

Související témata: