Hlavní obsah

Čecha by mohli pustit domů už v neděli

Jan KrůtaPrávo

Zdravotní stav brankáře Petra Čecha se po převozu do utajované nemocnice na okraji Londýna opět lepší a není vyloučeno, že by už v neděli mohl být propuštěn do domácího ošetřování. Právu to potvrdil dobře informovaný zdroj.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"To nemohu komentovat, ale pokud vše bude probíhat jako dosud, lze jeho brzké propuštění očekávat," uvedl hráčův agent Pavel Zíka z firmy Sport Invest. Čech už má v nemocnici i svůj mobilní telefon, včera si pročítal povzbuzující esemesky a měl dobrou náladu. Hovořit se zástupci médií však zatím nechce.

Podporu má brankář české reprezentace nejen od hráčů a realizačního týmu, ale i bossů Chelsea. "Moc se těšíme, až nejlepší brankář světa znovu oblékne svůj dres s číslem jedna u nás na Stamford Bridge," prohlásil předseda klubu Bruce Buck, druhý nejvyšší muž po ruském majiteli Romanu Abramovičovi.

Včera se však objevily v bulvárním deníku Sun spekulace, že by Chelsea mohla angažovat italského brankáře Gianluigiho Buffona, jehož cena se odhaduje na 25 miliónů liber. Italský reprezentant měl už v létě hodně nabídek, ale rozhodl se zůstat v Juventusu, který byl kvůli korupčnímu skandálu přeřazen do druhé ligy.

Buffon nepřijde

Hráčský agent Silvano Martina, který Buffona zastupoval dvanáct let, však tuto informaci popřel. "Žádný kontakt neproběhl a on je navíc v Juventusu šťastný. Minimálně do léta určitě zůstane," řekl Martina.

Kouč Chelsea Mourinho se navíc nechal slyšet, že nehledá top brankáře, ale spolehlivou trojku, která bude krýt po dobu Čechovy absence záda dvojici Cudicini, Hilário. Portugalec, který si odbyl úspěšnou premiéru proti Barceloně, bude chytat i nyní v lize proti Portsmouthu a příští víkend už by se mohl do branky vrátit Cudicini zraněný rovněž v duelu s Readingem.

V jeho dresu se v neděli proti Arsenalu možná znovu objeví irský rebel Stephen Hunt. "Nevím, jestli budu hrát, ale jsem připraven. Nemám žádný problém s mentalitou po tom, co se stalo proti Chelsea. Vím, že jsem nic špatného neudělal. Musím zapomenout. Hlavně, že Petr Čech bude v pořádku. Cítím velkou podporu. Devadesát devět procent lidí stojí za mnou. Jsem nevinný," přiznal Hunt.

Reklama

Související témata: