Hlavní obsah

Výhru Chelsea zařídili Ševčenko s Ballackem

LONDÝN

Fotbalisté londýnské Chelsea opět v anglické lize nezaváhali, v sobotu si poradili s překvapením letošní sezóny Portsmouthem. Vítězství 2:1 zařídily svými trefami obě největší letní posily Ševčenko a Ballack. Chelsea se tak dostala do čela tabulky.

Foto: FC Chelsea

Foto archív

Článek

Domácí se po těžkém utkání Ligy mistrů s Barcelonou dlouho nemohli prosadit, ovšem na začátku druhého poločasu si soupeř vybral slabší chvilku. Nejprve se podruhé v sezóně trefil trápící se Ševčenko a svou branku pořádně oslavil s fanoušky londýnského týmu, za což si vysloužil žlutou kartu. Podobná situace nastala o dvě minuty později, když hlavou zvýšil Ballack, pro něhož to byla první branka v dresu Chelsea.

Neuběhla ani minuta a Chelsea mohla vést tříbrankovým rozdílem, jenže Drogbova branka neplatila kvůli ofsajdu. Teprve poté se soupeř probudil a vypracoval si několik šancí, ale náhradník zraněného Petra Čecha Hilário inkasoval pouze z kopačky Benjaniho.

Díky výbornému vstupu do utkání vyhrál Wigan nad Manchesterem City 4:0 a oslavil své nejvýraznější vítězství mezi elitou. Domácí se ujali vedení již v druhé minutě zásluhou levačky Heskeyho a záhy se Skoko dostal k centru, který si hostující Dunne hlavou srazil do vlastní branky.

Trenér City se kvůli nepříznivému stavu pokusil v druhém poločase o riskantní variantu s čtyřmi útočníky, což soupeř okamžitě potrestal. Nejprve rychlý protiútok zakončil Camara a o dvě minuty později se prosadil z druhé vlny křížnou střelou mladý Ekvádorec Valencia, pro kterého to byl první gól v anglické lize po letním příchodu ze Španělska.

Výsledky - 9. kolo:
Wigan - Manchester City 4:0 (2. Heskey, 4. vlastní Dunne, 65. Camara, 67. Valencia), Charlton - Watford 0:0, Chelsea - Portsmouth 2:1 (55. Ševčenko, 57. Ballack - 69. Benjani), Everton - Sheffield United 2:0 (13. Arteta, 33. Beattie z pen.).
Tabulku najdete zde:

Reklama

Související témata: