Hlavní obsah

Manchester United porazil Liverpool a je opět lídrem

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v nedělním duelu anglické ligy nad Liverpoolem 2:0 a vrátili se na první místo tabulky o skóre před Chelsea. Liverpool naopak na svého dnešního soupeře ztrácí již jedenáct bodů, tedy tolik, kolik zatím z devíti utkání získal.

Článek

Domácí se dostali do vedení zásluhou Scholese, který tak oslavil svůj 500. zápas za Manchester vítěznou brankou. Pojistku přidal v polovině druhého poločasu Ferdinand, jenž si zpracoval odražený míč a levačkou trefil přesně roh Reinovy branky. Podruhé tak rozradostnil 75.808 diváků, kteří tak vytvořili rekord v návštěvnosti anglické ligy.

Teprve pak přišel na hřiště nejlepší útočník Liverpoolu Crouch, ale ani on nedokázal obranu Manchesteru překonat. Upozornil na sebe jen ostrým zákrokem na brankáře Van der Sara.

Rosický přihrával

Přihrávkou se podílel Tomáš Rosický na vítězství Arsenalu 4:0 v duelu s Readingem. Londýnský klub se díky zisku tří bodu dostal na čtvrtou příčku tabulky. Skóre otevřel již v první minutě kanonýr Henry, když dostal zpětnou přihrávku od Fabregase. Druhou branku přidal Hleb po narážečce s právě Rosickým. Běloruský reprezentant pak ještě předložil míč do jasné šance Van Persiemu, který nezaváhal. Střelecký účet pak z penalty uzavřel opět Henry.

Rosický se také mohl zapsat mezi střelce, ovšem ani jednu ze svých dvou velkých šancí nevyužil. Nejprve tísněn obráncem netrefil prázdnou branku a pak ho při kličce vychytal brankář Readingu. V 77. minutě ho pak vystřídal Song.

Boltonu se daří

Bolton pokračuje v kvalitních výkonech a díky vítězství na hřišti Blackburnu se drží na třetím místě se ztrátou dvou bodů na vedoucí dvojici. O jedinou branku zápasu se postaral defenzivní záložník Campo, pro kterého to byla již třetí trefa v sezoně.

Ani tentokrát nedokázal bodovat ambiciózní West Ham, v londýnském derby prohrál s Tottenhamem brankou Mida těsně před poločasovou přestávkou. Tým, který byl před sezonou pasován na černého koně soutěže, je tak po devíti zápasech předposlední jen bod před Charltonem.

Anglie - 9. kolo:
Manchester United - Liverpool 2:0 (39. Scholes, 65. Ferdinand), Blackburn - Bolton 0:1 (62. Campo), Middlesbrough - Newcastle 1:0 (85. Aiyegbeni), Tottenham - West Ham United 1:0 (45. Mido), Reading - Arsenal 0:4 (1. a 70. z pen. Henry, 39. Hleb, 49. Van Persie).

Reklama

Související témata: