Hlavní obsah

Cudicini je rád, že si v Chelsea opět pořádně zachytá

LONDÝN

Italského gólmana Carla Cudiciniho těší, že se mu po delším čase naskýtá šance nastupovat pravidelně v brance londýnské Chelsea, odkud ho po svém předloňském příchodu vytlačil Petr Čech. Svému konkurentovi však přeje co nejrychlejší uzdravení ze zlomeniny lebeční kosti, která českého reprezentanta vyřadí ze hry podle odhadů zhruba na čtvrt roku.

Článek

"Samozřejmě jsem rád, že budu zase hrát. Ale Petr je v první řadě můj přítel, až pak spoluhráč," citoval server Sky Sports Cudiciniho, který stejně jako Čech nedohrál pro zranění nedávný ligový zápas s Readingem. Mezi tyče by se však mohl vrátit již tuto sobotu v utkání se Sheffieldem United.

Jeho kolega, který stále leží v londýnské nemocnici, je prý v dobré náladě. "Petr je trochu pomalejší, ale normálně mluví a je v pořádku. Vždycky je s ním legrace," uvedl Cudicini, který už se mohl zapojit do tréninku. "Běhám a dělám nějaká cvičení s míčem," prohlásil.

Třiatřicetiletý gólman by měl vytlačit zpět na lavičku Portugalce Hilária a rozšířit svou bilanci startů za Chelsea, která se od Čechova příchodu příliš nerozrostla. V minulých dvou ročnících Premier League odchytal Cudicini dohromady jen sedm utkání. Letos dostal šanci v úvodních dvou zápasech, kdy se český gólman zotavoval po operaci ramen, a pak po Čechově zranění v osudném duelu s Readingem. Posily neřeší

"Bude to velká zodpovědnost, ale odchytal jsem za Chelsea 200 zápasů a vím, o co jde," prohlásil Cudicini, který se pokusí v Čechově nepřítomnosti pomoci londýnskému klubu nakročit za třetím ligovým titulem za sebou.

Spekulacemi o možném příchodu nové posily do branky se Cudicini nezabývá. "Slyšel jsem ty zprávy o Fabienu Barthezovi, ale to není moje věc. To záleží na trenérovi," uvedl italský gólman.

Anglická Fotbalová asociace dnes obdržela zprávu Chelsea, která se zabývá okolnostmi utkání s Readingem, v němž Čecha už v první minutě zranil kolenem sprintující Stephen Hunt. Zpráva obsahuje i informace ohledně lékařského zabezpečení zápasu, na které si trenér José Mourinho stěžoval. Asociace už dříve oznámila, že s Huntem žádné disciplinární řízení nezahájí.

Zprávu Chelsea projednají funkcionáři poté, až obdrží vyjádření také od zástupců Readingu. "Dopis jsme dostali a zareagujeme v odpovídajícím čase," uvedl mluvčí asociace.

Reklama

Související témata: