Hlavní obsah

Zraněný Čech se vrátil domů z nemocnice

LONDÝN/PRAHA

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech byl propuštěn z nemocnice do domácí péče. Česká reprezentační jednička bude po operaci zlomené lebeční kosti pokračovat v rehabilitaci a v příštím týdnu by se mohla zapojit do lehkého tréninku. V úterý o tom informoval David Trávníček z agentury Sport Invest.

Článek

Podle Trávníčka byl Petr Čech propuštěn z nemocnice do domácí péče. "Podle standardních medicínských postupů je běžná doba k plnému uzdravení fraktury lebky 3 měsíce, a to je také čas, který bude podle všech předpokladů nutný k tomu, aby se Petr Čech mohl vrátit do plného tréninkového procesu," stojí v tiskové zprávě.

Agentura české reprezentační jedničky také vyvrátila spekulace, že mistr posledních dvou ročníků Premier League shání za Čecha náhradu. "José Mourinho potvrdil, že přestože Chelsea byla oslovena nabídkami brankářů vysokých kvalit, bude hledat jen gólmana na post trojky.

Hráčův agent Pavel Zíka v úterý znovu poděkoval za podporu, které se Čechovi od jeho příznivců dostává. "Znovu děkujeme za všechny sympatie, podporu a přání brzkého uzdravení. Propuštění Petra do domácího léčení potvrdilo, že rekonvalescence po operaci probíhá velmi dobře. Petr je stoprocentní profesionál a jistě udělá maximum pro svůj návrat na trávník," doplnil Zíka.

Cudiccini se už chystá na trávník

Čech se zranil 14. října v ligovém duelu s Readingem po střetu s Stephenem Huntem. Ten čecha trefil do hlavy kolenem.  Gólman byl operován na specializované klinice v Oxfordu, ve čtvrtek pak byl převezen do jiné nemocnice blíže Londýnu.

Ve stejném zápase jako Čech se zranil i náhradník Carlo Cudiccini. V Readingu jej srazil protihráč a italský gólman musel otřesený také ze hřiště. Stav dvojky Chelsea se ale také lepší a Cudiccini by mohl nastoupit už ve středečním utkání Ligového poháru proti Blackburnu. Pokud ještě nebude připraven, nastoupí trojka Henrique Hilário a Cudiccini se postaví mezi tyče v sobotním ligovém duelu s Sheffieldem United.

Reklama