Hlavní obsah

Brankář Porato čeká rozhodnutí Chelsea do konce týdne

LONDÝN

Až koncem týdne má vedení fotbalové Chelsea oznámit, zda kvůli zranění Petra Čecha angažuje jako dalšího brankáře Francouze Stéphana Porata. Třiatřicetiletý gólman absolvoval s týmem anglického šampiona několik tréninků a vrátil se do Francie, kde bude čekat na rozhodnutí trenéra Josého Mourinha.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Řekl mi, že už si udělal o Stéphanovi představu. Nevím, jestli kladnou nebo zápornou, protože oficiálně mi nic nesdělil," řekl serveru Sky Sports Poratův agent Christian Cassini, podle kterého si gólman na trénincích vedl dobře. "Mourinho chtěl zjistit, v jaké je kondici. Fyzičku má výbornou, v tom není problém. Ale uvidíme, jestli se Stéphane hodí pro anglickou ligu," uvedl Cassini.

Mourinho má v současnosti k dispozici původně gólmanskou trojku Portugalce Hilária, v sobotním utkání se Sheffieldem United by se mezi tyče mohl vrátit Ital Carlo Cudicini, který byl stejně jako Čech zraněn v zápase proti Readingu.

Český brankář byl po operaci zlomené lebeční kosti v úterý propuštěn do domácího léčení, v příštím týdnu by prý mohl začít s lehkým tréninkem. Podle dosavadních zpráv by se však měl vrátit do branky nejdříve za čtvrt roku.

Porato chytal během své kariéry jen ve Francii, naposledy působil v Ajacciu, s nímž v minulé sezóně sestoupil do druhé ligy. Předtím nastupoval za Marseille a Monako, v roce 1999 si jednou zachytal v přípravě i za reprezentaci.

Reklama

Související témata: