Hlavní obsah

Kouč AC Milán má radost z Jankulovského a starosti s útokem

MILÁN

Zatímco v minulé sezóně se fotbalový reprezentant Marek Jankulovski marně snažil trvale usadit v základní sestavě AC Milán, nyní je nečekaně nejlepším střelcem slavného klubu v italské lize. V neobvyklé roli se ocitl díky druhému gólu v sezóně, kterým ve středu večer zajistil týmu výhru 1:0 na hřišti Chieva. Milánský útok je totiž po odchodu ukrajinského kanonýra Andreje Ševčenka v útlumu.

Článek

"Jankulovski odvádí dobrou práci a je to bojovník. Bylo to pro nás důležité vítězství, oba jeho góly pomohly jeho i našemu sebevědomí," prohlásil trenér Carlo Ancelotti po zápase, který Jankulovski rozhodl ranou z 25 metrů v 31. minutě. Také ve třetím kole proti Ascoli se bývalý ostravský hráč postaral o jediný gól zápasu.

I díky jeho přispění je AC Milán v tabulce dvanácté se sedmi body, přestože ligu zahajoval kvůli trestu za korupci s osmi zápornými body.

Bídná produkce ofenzivních hvězd

Výrazně menší radost už má Ancelotti z bídné produkce svých ofenzivních hvězd. Obávaný střelec Filippo Inzaghi skóroval v šesti zápasech jednou stejně jako Brazilec Ricardo Oliveira, další italský mistr světa Alberto Gilardino zatím na gól čeká.

"Dřív nebo později musí tohle zahazování šancí skončit. Gilardino i Oliveira se v prvním poločase dostali do dobrých příležitostí, ale nevyužili je," konstatoval Ancelotti, který by byl rád, aby střelci prolomili smůlu hned v dalším kole. V sobotu čeká AC derby s Interem, který vede tabulku.

V zimním přestupním termínu se možná Ancelotti pokusí trápení vyřešit angažováním nového útočníka. Podle italského tisku má políčeno na dalšího šampiona z Německa Vincenza Iaquintu z Udine, odkud přišel i Jankulovski a jeho nákup se nyní Milánu začíná vyplácet.

Reklama

Související témata: