Hlavní obsah

Petr Čech: Incident si nepamatuji a nechci o něm mluvit

Petr Čech ve čtvrtek poprvé od zranění lebky, které utrpěl po likvidačním zákroku irského záložníka Stephena Hunta v utkání s Readingem 14. října, promluvil. V tréninkovém centru Chelsea v Cobhamu odpověděl na otázky lidem z tiskového oddělení klubu, který vybraným českým médiím uvolnil následující odpovědi. Další část exkluzivního rozhovoru přinese deník Právo v pondělí.

Foto: chelseafc.com

Petr Čech (uprostřed) žertuje s trenérem brankářů Chelsea Silvinhem, vpravo přihlíží trenér José Mourinho.

Článek

Jak se cítíte?

Jsem v pořádku, cítím se lépe. Můj zdravotní stav se zlepšuje. Jsem šťastný, že můžu být tady v tréninkové centru a vidět všechny spoluhráče. Určitě mi to zvedne náladu.

Je to den ode dne lepší?

Někdy je to těžké. Vstanete a strašně vás bolí hlava. Musíte si vzít léky. Zkouším s tím žít, ale cítím zlepšení. Když jsem mohl jít z nemocnice domů, nálada se zvedla. Jsem zase ve svém... Se svou ženou, se psem. Přichází k nám spousta návštěv, pročítám si dopisy a pohledy, kde mi lidé přejí brzké uzdravení. Dostal jsem jich strašně moc.

Vychutnáváte si to?

Taková podpora je moc důležitá pro každého. Všichni v Chelsea se ke mně zachovali fantasticky. Spoluhráči, realizační tým a všichni další lidi z klubu. Chtěl bych moc poděkovat všem za to, že mi drží palce.

Pamatujete si, co se stalo v Readingu?

Zkoušel jsem si něco vybavit. Nejdřív pozdrav s hráči před zápasem při rozcvičce. Vybavím si, jak se chystáme na utkání, cestu z hotelu na stadión i to, jak jsem si četl program na zápas. Pak se procházím kolem hřiště a kontroluju stav trávníku. To dělám vždycky.

A dál?

Pak byla rozcvička s trenérem brankářů Silvinhem a mými kolegy Carlem Cudicinim a Hiláriem. Úplně poslední, na co si vzpomínám, je odchod do kabin a pak, jak jsem připravený v dresu. Víc nic.

Nástup na hřiště už si nevybavíte?

Ještě podávání rukou, protože náš kapitán John Terry prohrál los a já musel běžet na druhou stranu hřiště. Výkop jako takový ani ten incident si opravdu nepamatuju.

Viděl jste ho zpětně v televizi?

Ne. A nechci o něm zatím vůbec mluvit. Je to pro mě pořád hrozně těžké. Navíc můj klub o případu stále jedná. Já se teď soustředím, abych se vrátil zpátky.

Reklama

Související témata: