Hlavní obsah

Juventus prý musí počítat se ztrátou 36,5 miliónu eur

TURÍN

Fotbalový velkoklub Juventus Turín kvůli korupční aféře podle deníku Gazetta dello Sport utrpí ztrátu 36,5 miliónu eur. Italský sportovní list tak vyčíslil sumu, o něž tým Pavla Nedvěda přijde po nuceném sestupu do druhé ligy.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Juventus po vynesení trestu ztratil řadu sponzorů, jejich počet se snížil ze 64 na 48. Otazník se navíc vznáší nad budoucí podporou naftařského koncernu Tamoil, jehož jméno nosí fotbalisté turínského klubu na dresu. Hlavní sponzor požaduje přehodnocení desetileté smlouvy na 240 miliónů eur, kterou loni podepsal. Do konce roku by se navíc měla nizozemská společnost rozhodnout, zda bude vůbec Juventus podporovat.

Další ztráty italskému týmu přinesla absence v Lize mistrů a nižší příjmy z prodeje televizních práv.

Klub však může počítat s vysokými sumami i na straně příjmů. Potrestaný tým opustila řada kvalitních fotbalistů, za něž Juventus v této sezóně dostane přes 77 miliónů eur. Dalších třicet miliónů ročně pak díky tomu ušetří na platech hráčů.

V této situaci musí rodina Agnelliů, která je hlavním akcionářem klubu, zvažovat další investice. Peníze jsou potřeba především na vznik nové televizní stanice Juve Channel, jež by měla začít vysílat ve středu. Navíc je potřeba dokončit klubový sportovní areál.

Reklama

Související témata: