Hlavní obsah

Sevilla porazila Celtu Vigo a posunula se na druhou pozici

MADRID

Fotbalisté Sevilly otočili nedělní zápas osmého kola španělské ligy s Celtou Vigo a zvítězili 2:1. Posunuli se tak na druhou pozici tabulky, na vedoucí Barcelonu ztrácejí pouhý bod. Soupeř Liberce ve skupině C Poháru UEFA sice prohrával od 7. minuty po trefě Neného, ovšem Dán Poulsen po půlhodině hry vyrovnal. Po změně stran se pak prosadil Correira a zařídil tak hostům tři body.

Článek

Na páté místo se vyhouplo Getafe, které tak pokračuje v překvapivých výkonech této sezóny. Tentokrát si poradilo s La Coruňou a zvítězilo 2:0 brankami Morala a Nacha.

Barcelonský Espaňol, který je stejně jako Sparta Praha ve skupině F Poháru UEFA, uhrál jen bezbrankovou remízu na hřišti Levante. Neprosadil se ani Tamudo, který zaznamenal většinu branek Espaňolu v úvodu sezóny.

Poslední San Sebastian dlouho odolával Villarrealu, ale nakonec nezískal ani bod. Osm minut před koncem totiž přesně zamířil kapitán hostů Arruabarrena a dovedl Villarreal k výhře 1:0.

V duelu ze spodku tabulky hrála Pamplona doma s Bilbaem 1:1. Hosté sice vedli zásluhou hlavičky Gabilonda, ovšem domácí dokázali vyrovnat, když se zblízka prosadil Soldado, který je v Pamploně na hostování z Realu Madrid.

Španělsko - 8. kolo
Betis Sevilla - Mallorca 0:1 (77. Jankovič), Getafe - La Coruňa 2:0 (10. Moral, 68. Nacho), Levante - Espaňol Barcelona 0:0, San Sebastian - Villarreal 0:1 (82. Arruabarrena), Vigo - FC Sevilla 1:2 (7. Nené - 30. Poulsen, 61. Correira), Pamplona - Bilbao 1:1 (54. Soldado - 30. Gabilondo), Atlético Madrid - Zaragoza 0:1 (88. Oscar).
TABULKA

Reklama

Související témata: