Hlavní obsah

Romanov nám pohrozil rozprodejem, říká Bednář

Pouhou remízu 1:1 uhráli v sobotu fotbalisté edinburghských Hearts s průměrným Dunfermline. Do 52. minuty byl na trávníku i český útočník Roman Bednář . V klubu, který je stále druhý v tabulce skotské Premier League, však vládne dusná atmosféra. Majitel klubu, litevský multimilionář ruského původu Vladimír Romanov, pohrozil hráčům rozprodejem, pokud Dunfermline neporazí, což se jim nepodařilo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

"S Dunfermlinem jsme hráli opravdu dobře a měli spoustu šancí. Nějaké jsem zahodil i já. Vedli jsme 1:0 a chtěli soupeře dorazit, jenže hosté vyrovnali ze standardní situace rukou. Sudí gól uznal a my už jsme přes velkou snahu druhý nedali. Rozhodně v tom ale nebyla žádná vzpoura proti majiteli.

Minulý zápas jsem nehrál nic moc, přesto mě nestřídali. Tentokrát si myslím, že jsem podal dobrý výkon, ale v 52. minutě mě Eduard Malofejev stáhl ze hřiště. On teď mužstvo vede, protože kouč Valdas Ivanauskas si vzal dva týdny zdravotního volna. Michal Pospíšil už je po zraněních v pořádku, byl s námi i na soustředění, ale nedostal se ani na lavičku. Dějí se tu zkrátka nevysvětlitelné věci.

Od příchodu nových majitelů dochází ke spoustě změn. Poslední tři měsíce je ale situace neúnosná. Kapitán mužstva Steven Pressley s gólmanem Craigem Gordonem a záložníkem Paulem Hartleyem předstoupili před vedení s prohlášením hráčů, v němž poukazujeme na věci, které se v klubu dějí a nejsou podle našeho názoru v pořádku. Samozřejmě, že my jsme hráči a naším úkolem je podávat co nejlepší výkony na trávníku, ale i nám jde o klub a v dusné atmosféře se nelze koncentrovat na fotbal. Co je moc, to je moc.

Naše kritika nebyla nijak tvrdá. Prezident klubu ale pohrozil, že když v sobotu nevyhrajeme, hráče rozprodá a proti Celtiku o víkendu postaví juniorku. Řekl to i médiím. Nám naopak zakázal s novináři komunikovat. Teď se nic nedělo, uvidíme, co nás čeká. V tuto chvíli nemohu říct nic víc a stejně jako ostatní čekám na rozhodnutí majitele klubu. Situaci ale už musí nějak řešit."

Reklama

Související témata: