Hlavní obsah

Brémy ničí soupeře a vedou bundesligu

PRAHA

Tak tohle se v bundeslize - a zřejmě ani v jiné kvalitní fotbalové soutěži - zatím nestalo. Werder Brémy dvakrát za sebou na hřišti soupeře doslova rozložit obranné řady domácích týmů. V Bochumi vyhrály Brémy v sedmém kole 6:0, v Mainzu dovolili borci ze severu Německa tamním hráčům přece jen o kousek vylepšené skóre, tedy 6:1.

Článek

Když se k tomu přičtou tři góly Bayernu minulý týden, je bilance patnácti branek v posledních třech zápasech impozantní. Když se tak pravověrný příznivec dívá na skvělá představení svěřenců Thomase Schaafa, musí si povzdechnout nad nepřízní osudu. Los Ligy mistrů totiž určil Brémám do skupiny dva největší favority celé soutěže : Chelsea a Barcelonu.

V Mainzu nenechaly Brémy nikoho na pochybách, že hodlají udělat s domácími krátký proces. Už ve čtrnácté minutě ukončil nezvyklou desetizápasovou pauzu bez vstřeleného gólu Klose, když se dokázal prosadit proti dvěma obráncům i brankáři Wachemu. Po šesti dalších minutách šel střelec prvního gólu znovu sám na branku, ale přihrál před prázdnou branku do jasné pozice Huntovi a bylo to o dva góly. Mladý Aron Hunt na začátku sezóny posadil na lavičku Ivana Klasniče a svými výkony si už vysloužil i pozornost reprezentačního kouče Löwa. Může z něj být zatraceně dobrý útočník.

Dokázal to šedesát vteřin po své trefě, když pro změnu naservíroval míč Klosemu a Brémy si připsaly třetí gól během sedmi minut. Drobnou změnu skóre připravil ve druhém poločase Azouagh, jenže prakticky z protiútoku se znovu prosadil Hunt, pochopitelně po přihrávce Kloseho. Skóre narostlo v posledních deseti minutách po střelách Nalda a Diega. Brémy opět dokázaly, že říjen jim skutečně svědčí a jsou velkým lákadlem pro fajnšmekry i fanoušky.

Kapající rozhořčení

Velmi kuriosní moment byl k vidění v mnichovské Allianz Aréně. Bayern hostil Eintracht Frankfurt. Ani tak nešlo o to, že Frankfurt dobře začal, ale dvěma góly v krátkém časovém úseku ho sestřelili dva Holanďané, Makaay a van Bommel. Jenže za stavu 2:0 odpískal hlavní rozhodčí penaltu proti hostům. Pro míč si automaticky šel Makaay, jenže mu ho doslova před rukama ukradl spoluhráč Pizarro. Nedal se přesvědčit ani Makaayem, ani van Bommelem, žádné domluvy nepomáhaly.

Velmi rozzlobený Makaay odešel od branky hostí až na druhou stranu k Oliveru Kahnovi, aniž by věnoval provedení penalty jediný pohled. Takže neviděl, že ji Pizarro neproměnil. Ani po zápase ještě nizozemský kanonýr nevychladl, výjimečně odmítl jakékoli rozhovory, rozhořčení z něj doslova kapalo. V kabině Bayernu bude asi pár dní docela veselo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články