Hlavní obsah

FIFA 10 PC IV: Brankáři a online funkce

FIFA 10 Team

Po vylepšeném systému střelby, kolizí a nově přidané ruské lize pokračujeme v seriálu představování nových vymožeností PC verze fotbalové simulace FIFA 10, která vyjde již začátkem října. Dnes si vezmeme na paškál strážce svatyní a některé online funkce.

Foto: FIFA 10 Team

Díky novým animacím budou moci brankáři předvádět akrobatické zákroky.

Článek

Je samozřejmě na dlouhou debatu, zda-li je nejdůležitějším členem týmu řízný bek aneb tmel celé obrany, kreativní záložník dávající hře myšlenku nebo fantastický hrot, který smázne všechny slabiny spoluhráčů pravidelným přísunem branek. Všichni se ovšem shodneme, že bez slušného gólmana má tým rázem velký problém!

A přiznejme si, že i jinak skvělá a především fotbalová herní série FIFA měla na tomto postu drobné trable. I proto potěší, že u nového dílu, označeného číslovkou 10, se vylepšení dočkala také inteligence brankářů. Ti se nyní věrohodněji rozhodují a jejich pohyby jsou tak mnohem přirozenější. Brankáři navíc střely chytají a vyrážejí mnoha různými způsoby. Disponují také lepšími reflexy a dovedou zlikvidovat nebezpečí i na poslední chvíli. (Pamatujete na neskutečný zákrok Jerzyho Dudka minutu před koncem prodloužení slavného istanbulského finále?) Gólmani rovněž rychleji vybíhají z čáry v situacích 1 na 1 a mají lepší výběr pozice. Prostě a jednoduše se autorům povedly další krůčky k ultimátní fotbalové simulaci.

Moderní hry si samozřejmě nedovedeme představit bez podpory online funkcí a síťového hraní. Už nikdo nespočítá, kolik zápasů bylo v sérii FIFA odehráno od jejího debutu FIFA Soccer 95 (vyšel v roce 1994). Těšme se ovšem, že toto neskutečné číslo ještě poroste. Hraní online doznalo jemných úprav a je nyní celkově přístupnější. Vyřešeny byly problémy se ztrátou spojení a nízké frekvence snímků. O ještě komplexnější herní zážitek by se měly postarat nové funkce, jako jsou Seznam přátel a Chatová upozornění. Cíl je jasný: abyste co nejjednodušeji a nejrychleji mohli vyzvat své kamarády na parádní fotbalovou bitvu!

Plná verze hry vyjde 2. října 2009. Kromě PC se dočkají i majitelé PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonů. Originální verze bude obsahovat český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama