Hlavní obsah

FIFA 10 PC V: Jak na protivníka!

Stejně jako v reálném fotbale je síla jednotlivých hráčů velmi důležitá, ale správně přečtený styl hry protivníka a vhodně zvolená taktika mohou kormidlem utkání zcela otočit. Jaké možnosti vám nabídne FIFA 10?

Foto: FIFA 10 Team

Už v hratelném demu vám skaut perfektně přečte hru Barcelony. Snad to na ně bude stačit!

Článek

Každé mužstvo bude mít svůj vlastní tzv. „týmový styl“. K dispozici je 26 takových stylů, např. hra po křídlech, na vysokého útočníka, ofsajdová past aj. Budete si moci vlastní styl upravit a změnit tak způsob hry vašeho mančaftu v závislosti na stylu hry soupeře. Dobrý trenér přece dokáže využít slabin protivníka a silných stránek vlastního mužstva. K dispozici budete mít 14 plně modifikovatelných variant, které ve FIFA 10 poskytují nevídanou hloubku na poli fotbalové taktiky.

Dobře, protivník má svůj styl, ale jak to poznáte? Inu když bude Bayern všechno nakopávat na Lucu Toniho, asi hrají na vysokého útočníka. Pokud vám soupeřovi krajní obránci létají po lajně, pravděpodobně se dotyčný tým prezentuje hrou po stranách s podporou beků. Možná se vám zdá příliš obtížné odhadovat, jak soupeř doopravdy hraje a hlavně co na něj zvolit. Ostatně u televize to leckdy nejsou schopni popsat ani odborníci ve studiu. Ovšem nemějte strach, FIFA 10 udělá odborníky právě z vás!

Při studiu hry nejbližšího soupeře vám totiž pomůže hlášení skauta! Váš realizační tým vám podá předzápasové zprávy, které pomohou stanovit správný herní plán proti každému soupeři, analyzují jeho způsob hry, označí klíčové hráče a předloží vám taktické rady k určení vítězné taktiky. Jen do nich!

Tyto výhody oceníte, nejen když budete tým ovládat, ale i ve vylepšeném Trenérském režimu. I zde chystá FIFA 10 pozitivní inovace! Přepracovaný engine umělé inteligence zajistí, že pohárové soutěže a ligové tabulky více odpovídají realitě a řídí se kvalitou jednotlivých týmů. Ale právě vaše genialita může všechny vypsané kurzy změnit. Pojďte do toho!

FIFA 10 vyjde 2. října 2009. Kromě PC se dočkají i majitelé PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonů. Originální verze bude obsahovat český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články