Hlavní obsah

Švancara triumf neslavil. Muselo se do hokny, líčil a hodnotil kopie Ronalda i Van Bastena

Sešlo se pět krásných tref. Nádherné branky z nižších fotbalových soutěží aspirují na Gól snů měsíce května. O tom, který z kanonýrů ocenění získá, rozhodnou čtenáři Sport.cz v anketě pod článkem. Vítěz se může těšit nejen na speciální cenu, ale také na postup do finálového večera o Fortuna Gól snů roku 2017. Nominaci ve studiu glosují Petr Svěcený a Petr Švancara. Podívejte se na góly a poslechněte si komentář k nim.

Fortuna gól snů 5Video: Fortuna Gól snů

 
Článek

V květnové nabídce soutěžilo celkem třicet gólů, hlasovalo přes 16 000 příznivců a ti určili finalisty měsíce.

Je víc než jasné, že kanonýři ještě nevymřeli. I sám populární Švanci ještě kope v jihomoravském přeboru za Tišnov. Naposledy s ním vyhrál krajský pohár, gól ovšem nedal, stejně jako nikdo další během hry, a tak rozhodovaly penalty.

„Ale neslavili jsme. Muselo se do hokny, jak říkáme u nás v Brně," připomínal tradičním hantecem ve studiu, že na této úrovni aktéři většinou druhý den po boji míří do práce. A samozřejmě okomentoval vydařené květnové trefy, nejen kopie ran od slavných Ronalda či Van Bastena. I v nižších soutěžích zkrátka padají lahůdkové góly, které popularizuje nová anketa.

Kandidáti na Fortuna Gól snů za měsíc květen:
Miroslav Hromada (SK Boršice) - Krajní obránce či záložník se ve zlínském krajském přeboru zaskvěl. Jen pár metrů za středovým kruhem nečekaně napřáhl a poslal míč bombou do šibenice. Ale jen mírnil prohru s Chropyní (1:4)
Ondřej Burant (TJ Sokol Hostouň) - Lídr a hecíř hostouňské kabiny v divizi B si postavil míč pár metrů za půlícím kruhem a předvedl zničující přímý kop s dlouhým rozběhem a trefou do šibenice. Ale ani on v zápase nevyhrál, Nymburku podlehl 2:3.
Michal Šrom (Spartak Hulín) - Má za sebou i jeden start v nejvyšší soutěži v dresu Zlína. Převážnou část kariéry strávil v druhé lize. Už tři sezóny ale devětadvacetiletý útočník střílí góly v třetiligovém Spartaku Hulín v MSFL. Tenhle je ze zápasu ve Velkém Meziříčí (2:2).
Jakub Maryška (Mnichovohradišťský SK) - Zbystřete pozornost, Van Bastenův nástupce přichází... Fanoušek Manchesteru United ozdobil středočeský přebor skvělou trefou, přitom těžkým volejem z úhlu, jeho tým vyhrál nad Poříčím 3:0.
Jiří Počtýnský (FC Spartak Rychnov nad Kněžnou) - Královéhradecký přebor viděl výjimečnou trefu. Odražený míč po rohu zakroutil střelec tak náramně, že zaplul rovnou do šibenice. Jeho tým vyhrál v Kostelci nad Orlicí 5:2.

A teď můžete rozhodnout, kdo bude za květen vítězem!

Vyberte Gól snů za měsíc květen. Který hráč předvedl podle vás nejhezčí trefu?
Miroslav Hromada (SK Boršice)
6,7 %
Ondřej Burant (TJ Sokol Hostouň)
7,1 %
Michal Šrom (Spartak Hulín)
9,6 %
Jakub Maryška (Mnichovohradišťský SK)
56,4 %
Jiří Počtýnský (FC Spartak Rychnov nad Kněžnou)
20,2 %
Celkem hlasovalo 1820 čtenářů.

Reklama

Související témata: