Hlavní obsah

Heidi Janků provedla diváky galavečery Golden Tour

Pavel Šikola

Golden Tour Česká republika 2011 je minulostí. Poté, co byly odehrány všechny zápasy ve všech soutěžích pořádaných na území České republiky, zbývala jedna povinnost – důstojně se rozloučit s uplynulou sezonou. V Praze, Plzni, Brně i Ostravě Golden Tour ocenila jak nejlepší týmy, tak jednotlivce, pojďme si jednotlivé večery připomenout.

Foto: Pavel Šikola

Richard Dostálek, kapitán Zbrojovky Brno, předal ceny nejlepším jednotlivcům na galavečeru v Brně

Článek

Sezona po sezoně – i tak by se dal nazvat festival galavečerů, který byl zahájen 14. dubna v klubu Misch Masch v Praze na Letné. Prostory tohoto zrekonstruovaného klubu nabídly místo až pro 500 hostů, nakonec se jich sešlo okolo 250 a do příjemné a uvolněné nálady je dostali moderátoři večera Heidi Janků a Václav Tittelbach, stejně jako překrásné modelky (nechyběla ani miss!), které předvedly nejnovější kolekce spodního prádla.

Módní přehlídka zpříjemnila přítomným pánům chvíle v klubu Misch Masch v rámci galavečera PRE Golden Tour Praha.foto: Svatopluk Čihák

Kromě vyhlášení nejlepších týmů i hráčů splnil večer i svou dobročinnou stránku – občanskému sdružení Lata, které se stará o ohrožené pražské děti, byl předán dar v podobě šeku na 20 000 Kč. Po oficiální části byl připraven bohatý raut a drinky za speciální ceny. Atmosféru zpříjemnilo cvičení velmi zpevněných děvčat ze studia Holmes Place, jednoho z partnerů soutěže.

V Ostravě byl o Golden Tour velký zájem, hornické muzeum Landek Park tak praskalo ve švech.foto: Pavel Šikola

O dva týdny později se liga pro letošek loučila s Plzní, tedy městem, kde hraje vůbec nejméně týmů. Ovšem rovnice „nejméně týmů=nejméně zábavy“ rozhodně neplatila a hotel Primavera se třásl v základech. Moderování večera se tentokrát ujala samotná Heidi Janků, která přidala také dva pěvecké dárky. Večer pak kromě rautu obohatila také soutěž v karaoke o 2 láhve šampaňského, která se setkala s velkým úspěchem a odhalila i mimofotbalové kvality některých borců.

Amigos Bar opanoval galavečer Golden Tour v plzeňském hotelu Primavera. foto: Pavel Šikola

Začátek května patřil ukončení soutěže v Brně, které se premiérově konalo na Lískovecké terase. Heidi Janků tentokráte doplnil na moderátorském postu komentátor České televize a brněnský patriot Tomáš Lachman. Překvapení pak čekalo na vítěze individuálních cen, když jim blahopřál sám kapitán brněnské Zbrojovky a bývalý reprezentant ČR Richard Dostálek. Po oficiální části večera se někteří účastníci odebrali na připravený pokerový turnaj, zatímco zbytek fandil u velkoplošného plátna našim hokejovým reprezentantům v zápase mistrovství světa proti Finům.

Moderátoři večera Heidi Janků a Václav Tittelbach předali jménem projektu Golden Tour dar občanskému sdružení Lata.foto: Svatopluk Čihák

Poslední galavečer české části Golden Tour 2011 přivítal Landek Park v Ostravě. Landek Park je hornickým muzeem, ze kterého na všechny dýchl kousek historie, která se letošním rokem začala psát i v Golden Tour Ostrava. Heidi Janků nemohla chybět ani na „domácí půdě“  a přivítalo ji opravdu početné natěšené a vděčné osazenstvo hráčů a partnerů Vítkovice Golden Tour Ostrava se svým doprovodem. Trochu „Brazílie“ přinesl do sálu mistr světa a Evropy ve footbag freestylu Honza Weber, který předvedl dvě dechberoucí vystoupení. Ozdobou večera byla také účast trenéra fotbalového Baníku Karola Marka, který se zhostil role předávajícího s velkou grácií. Večer pak byl uzavřen pokerovým turnajem a diskotékou Vládi Žáka.

Věříme, že i příští ročník Golden Tour se vydaří minimálně stejně tak, jako ten letošní a přinese mnoho sportovních i mimosportovních zážitků.

Ocenění v jednotlivých městech:

Praha:

Brankář roku – Pavel Strazzer (Adidas)

Osobnost ligy – Fabio Leggeri (Lesa)

Fotbalista roku – Štěpán Kment (Holmes Place)

1. liga

Nejlepší střelec – Jan Chaloupka (Adidas) – 18 branek

Fair play – Tipsport

2. liga

Nejlepší střelec – Tomáš Sosnovský (Teskahor) – 25 branek

Fair play – Kooperativa

3. liga

Nejlepší střelec – Václav Socher (T-Systems), Boban Smokovski  (Lesa) - 29 branek

Fair play – Activa

4. liga

Nejlepší střelec – Jan Petrák (HZS hl. m. Prahy)– 26 branek

Fair play – ŠkoFIN

5. liga

Nejlepší střelec – Jan Hrubý (McDonald’s) – 39 branek

Fair play – Pražská teplárenská

Brno:

Fair play – Starobrno

Nejlepší střelec – Jaroslav Vrtěna (SKP Kometa Brno) – 37 branek

Fotbalista roku – Jan Pšikal (MON-ING)

Nejlepší brankář – Tomáš Sedmidubský (AVM Metal)

Osobnost ligy – Jiří Kopunec (DHL Brno)

Ostrava:

Fair play – Avatar Team

Nejlepší střelec – Martin Špička (Tipsport Ostrava) – 14 branek

Fotbalista roku – Vladimír Janoško (ČMFS Ostrava)

Nejlepší brankář – Lukáž Zotyka (Vítkovice Power Engineering)

Osobnost ligy – Roman Michálek (HARD Jeseník)

Plzeň

Fair play – City Casino

Nejlepší střelec – Luděk Egermaier (Amigos Bar) – 31 branek

Nejlepší fotbalista –Karel Knaf (Tipsport)

Nejlepší brankář – Pavel Strnad (Amigos Bar)

Osobnost ligy – Jaroslav Levý (Activa)

Reklama