Hlavní obsah

Vláďa Šmicer opět řádil v reprezentačním dresu

Nový ročník Golden Tour 2012 se již rozběhl na plné obrátky. V první polovině ledna proběhlo v jednotlivých městech slavnostní zahájení a rozlosování soutěže a nic tak již nebránilo k rozehrání 14. ročníku již legendární fotbalové ligy firem Golden Tour. A bylo se na co koukat!

Foto: I.S.C. Sports

FAČR v čele s Vláďou Šmicerem a Jakubem Dovalilem kolil soupeře

Článek

I v letošním roce se může Golden Tour pyšnit titulem největší a nejkvalitnější  fotbalové ligy firem ve střední Evropě, za což patří velký dík partnerům, kteří projekt podporují i v ekonomicky těžké době.

Zápasy Golden Tour Brno by letos měly patřit k tomu nejkvalitnějšímu, co  může Golden Tour nabídnout - vždyť zástupci tohoto města vybojovali na finálovém mezinárodním turnaji v minulém roce první a čtvrté místo. V očekávání byli především výsledky MON-INGu, šampiona Euro Golden Tour 2011. Kdo však čekal „válec“, musel být zklamán, MON-ING v prvním kole dokázal ukopat „jen“ 4. místo. Na prvních třech místech však také můžeme objevit známá jména z ročníků minulých - DHL Brno, SKP Kometa Brno a tým brněnských Hasičů. Další kolo je na programu již o tomto víkendu v hale VUT, kam jste všichni srdečně zváni, konkrétně v neděli od 9:00. Výsledky 1. kola naleznete zde

Golden Tour pokračuje v Praze, Brně a Plzni již o tomto víkendu.foto: Lubomír Mišun

Plzeň je v poslední době městem fotbalu zaslíbeným a to se projevilo i na zvýšeném zájmu o Golden Tour - oproti loňskému ročníku startuje o 2 týmy více. K favoritům patří obhájce Amigos Bar, několikanásobný vítěz Tipsport a bezpochyby také Sivres, který pro letošek nasadil dokonce dva týmy.  První kolo však papírové předpoklady nepotvrdilo, skvěle se uvedli především nováčci soutěže - Magistrát města Plzně a Robstav.  Robstav naznačil své možnosti hned v prvním zápase, když podlehl Sivresu po tuhém boji těsně 3:2 a poté již naděloval. Amigos Bar dokázal vzdorovat jen jedním gólem, Hotel Primavera sice skóroval proti Robstavu třikrát, ale hattricky bratří Křížků znamenali hned tucet gólů v síti hotelového týmu.

Amigos Bar tentokrát neoslnil, podlehl i Sivresu a v celkové tabulce tak obsadil nelichotivé 6. místo. Magistrát města Plzně byl až na jemné zaváhání v zápase s Activou stoprocentní a vkročil tak do projektu Golden Tour druhým místem. Výsledky 1. kola GT Plzeň zde.

Vítkovice Golden Tour Ostrava se představila ve zbrusu nové hale v Havířověfoto: Lubomír Mišun

O uplynulém víkendu se Vítkovice Golden Tour rozběhla i v Ostravě, resp. v Havířově, kde se letos celá soutěž odehraje ve zbrusu nové a velmi pěkné sportovní hale. Překvapením byly výkony společnosti Stamont-Pozemní stavitelství, která rozhodně nepatřila do užšího výběru favoritů, ale možná i díky slabší skupině (to ale ukáží až další kola) dokázal opanovat celkovou tabulku prvního kola. Hlavní kandidátem na zisk titulu v letošním ročníku je při neúčasti Baníku a Tipsportu tým Vítkovice Power Engineering, který svou sílu potvrdil druhým místem. Další kolo se uskuteční opět v Havířově 5.2.2012. Výsledky 1. kola zde.

Bratislavská soutěž je rozdělena do 2 lig, 18 týmů letos bojuje o post slovenské jedničky.  V druhé lize deklasoval soupeře Chesterton, nováček soutěže, který zřejmě déle než jednu sezonu v nižší soutěži nevydrží - 3 zápasy a skóre 30:2. Zajímavá byla situace ve skupině A, kde DIGI Sport i přes vysokou porážku 2:10 od Messer Tatragas dokázal uhájit vítězství ve skupině a celkově druhé místo.

1. liga zná své favority, jako každý rok mezi ně počítáme Špedservis, PSS a letos také Sitel. Tyto společnosti své vydobyté pozici z minulých let dokázal v prvním kole obhájit a můžeme se tak těšit na další kola, zda některý z týmů „druhého sledu“ dokáže jejich suverenitu narušit. Výsledky 1. kola zde.

PRE Golden Tour Praha se proměnila hned na úvod ve svátek fotbalu. Tým FAČRu vyrukoval do této sezóny s velmi silným týmem a především jedním trumfem v rukávu - Vladimírem Šmicerem. Spolupráce nejúspěšnějšího českého fotbalisty historie (co se získaných trofejí týká) s trenérem národní „21“ Jakubem Dovalilem ozdobila první hrací den a dovedla FAČR až k druhému místu tabulky 1. ligy. Obrovským překvapením je jméno průběžného lídra 1. ligy, je jím nováček MGM Technology Partners. Ten sice dominoval nižším soutěžím a trpělivě se prokousával až do nejvyššího patra PRE Golden Tour, ale to, jak si dokáže poradit např. se silným týmem obhájce JP Morgan nečekal asi nikdo. Právě JP Morgan bral před Policií ČR třetí místo v celkové tabulce 1. kola.

Hráči MGM Technology Partners studovali své soupeře již s jistotou prvního místa a zaslouženým osvěženímfoto: I.S.C. Sports

2. liga letos nabídne vyrovnané boje. Dopředu lze jen těžko tipovat favorita, ale první kolo naznačilo, že především borci z ČEZu se na letošní ročník připravili přímo náramně. Firmě takové velikosti by 1. liga jistě slušela, ale vše si musí vybojovat na hřišti. Stones Catering zahájil svůj boj o návrat do nejvyšší soutěže druhým místem. Naopak vůbec se nedařilo nováčkovi ČD Cargo, ale v příštích kolech bude mít mnoho šancí svou reputaci napravit.

Holmes Place - to je tým, který bychom si měli dobře zapamatovat. V loňském ročníku ztratil první body až v posledním zápase sezóny a letošní ročník zahájil drtivými výhrami a celkovým skóre 32:4 - zasloužené první místo. I na druhém místě je nováček, Seznam.cz, který loni vyhrál 5. ligu a v prvním kole neztratil také ani bod. Mados  by letos rád navázal na postupovou tradici, kterou přerušil v loňském roce a 3. místo je dobrým začátkem. Tým generálního partnera PRE Golden Tour Praha 2012 se po postupu ze 4. ligy uvedl pěkným čtvrtým místem.

PRE Golden Tour Praha 2012 pokračuje souboji 1. kola čtvrté a páté ligy již o tomto víkendu v Aréně Sparta na Podvinném mlýně. Výsledky 1. kola PRE Golden Tour naleznete zde.

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách www.goldentour.info. Výsledky zápasů Golden Tour pak zcela zdarma tipujte na www.goldentip.cz

Reklama