Hlavní obsah

Policisté odzbrojili zbylé účastníky PRE Golden Tour

Praha

V neděli 18.3. vyvrcholila v hale Sparty na Podvinném mlýně 1. liga PRE Golden Tour Praha 2012. Dopředu bylo jasné, že na základě výsledků 4 základních kol se o titulu rozhodne mezi týmy MGM technology Partners a Policie ČR Praha. MGM si přinesli náskok 2 bodů, ale dle systému turnaje bylo zřejmé, že Policii by vítězství ve skupině A finálového kola přineslo celkové prvenství bez ohledu na další pořadí (vítěz finálové skupiny bere 9 bodů, 2. tým 5 bodů).

Foto: I.S.C. Sports

Nejúspěšnější tým letošní PRE Golden Tour Praha - Policie ČR

Článek

V nedělní skupině se výborně prezentoval tým Fotbalové asociace ČR. Mužstvo sice vědělo, že na titul již nedosáhne, ale dokázalo zdolat výběr MGM díky 2 trefám Štefánka těsně 3:2. FAČR poté udolala i tým pražské Městské policie, jediný gól vsítil v závěru Čmejla. Zástupci FAČR nestačili až v posledním vystoupení na Policii ČR (1:5), celkově brali 2. místo ve skupině A, čímž si pojistili celkový bronz.

Po prohře MGM s FAČR a vysoké výhře Policie ČR nad stejným soupeřem bylo jasné, že MGM potřebuje k titulu v závěrečném utkání porazit policisty alespoň o 3 góly. To se po vyrovnaném průběhu nepodařilo, při závěrečném risku MGM rozhodl o výhře Policie ČR 2:1 Havránek (ten skóroval v neděli 8x). Výběr Policie ČR tak bez ztráty bodu vyhrál finálovou skupinu a celkově s 47 body vévodí konečnému pořadí PRE Golden Tour Praha pro rok 2012. MGM Technology Partners skončili v neděli třetí, celkově berou stříbro s 43 body. Na oba týmy se těšíme při podzimní Euro Golden Tour.

Tým Telefónica držel v neděli střelecky pouze Petr Mlateček, jeho tým udržel celkové 4. místo, přestože v závěrečném utkání podlehl týmu Městské policie Praha 3:8 (Hattrick zaznamenal Růžička, 2 góly ostrostřelec Puk). Městské policii to však na posun z celkové 5. pozice nestačilo.

Ve skupině B se bojovalo o konečné 6. místo. To nakonec urval JP Morgan. Tým dirigovaný brankářem Jiřím Švarcem skončil v neděli 2. se 7 body, v celkovém pořadí má 28 bodů. O bod zpět na 7. místě dokončil sezónu výběr Š&Sch nápojové automaty, ten bral ve skupině B 3. místo po 2 výhrách. Ani jasné vítězství s 10 body v závěrečné skupině nestačilo reprezentaci Adidasu na posun z 8. pozice (26 bodů). V závěru pořadí 1. ligy se srovnali na 8 bodech Teskahor a Porr (Česko).

Do finále 2. ligy vstupoval bez porážky už s titulem v kapse a jistou účastí na Euro Golden Tour tým ČEZ. První prohra v sezóně přišla hned na úvod nedělních bojů. Na mistra si vyšlápl výběr Lesy (4:0 po 2 trefách Moravce a T. Kočího). Tým vedený Fabiem Leggerim pak porazil i Stones Catering a Continental (střelecky řádili Miloslav Moravec a Tomáš Kočí) a s předstihem si zajistil vítězství ve finálové skupině A, posun na celkové 3. místo (36 b.) a postup do 1. ligy Golden Tour.

2. postupové místo udržela sestava Stones Catering (37 b.), přestože jim finále tolik nevyšlo a s 1 výhrou obsadili 4. místo. Výběr ČEZu po porážce od Lesy už nezaváhal, ve skupině A skončil druhý, celkově se stává mistrem 2. ligy s 59 body. Za postupovými branami zůstaly týmy Mattoni (32 bodů) a Continental (31).

O víkendu 24.-25. března vrcholí v hale Sparty boje o postup ve 3.-5. lize pražské Golden Tour. Ve 3. lize je jistým mistrem zatím stoprocentní Holmes Place. O další 2 postupová místa budou bojovat pražští hasiči, Seznam.cz a Mados. Do finále 4. ligy jde s náskokem sestava Scorpion Elektro. Ohrozit je může pouze 2. již jistý postupující Ekonoprint. O 3. místo svedou boje týmy ČPP, KB a RWE Transgas. V 5. lize už má jistý titul výběr Gardenline. Na bedně skončí také Česká pojišťovna a České dráhy, bojovat se špičkou budou ještě Kapsch a Řízení letového provozu. Kompletní program i pořadí naleznete na stránkách www.goldentour.info

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín