Hlavní obsah

Golden Tour našla svého Messiho, Ronalda a Lafatu!

I.S.C. Sports

Letošní ročník Golden Tour vrcholí, čtyři z pěti měst již znají své krále. Je čas pomalu začít bilancovat. Nyní Vám přinášíme přehled nejlepších střelců letošního ročníku Golden Tour.

Foto: I.S.C. Sports (Svatopluk Čihák)

Letošním absolutní král střelců PRE Golden Tour Praha Jiří Žalud (vlevo) na galavečeru 2011

Článek

Loňský první ročník Vítkovice Golden Tour Ostrava přinesl nejmenší porci branek ze všech měst, hráči se teprve sžívali s většími brankami, které jsou pro větší atraktivnost používány v celém projektu Golden Tour (5x2 m). Ani letos jsme v Havířově, kde se soutěž odehrála, nezaznamenali gólové hody, lze to přisoudit především velké vyrovnanosti soutěže. Top výkonem je tak 19 branek - tolikrát umístil míč Molten do branky soupeřů Martin Valigura z FAČRu. V těsném závěsu se udržel Pavel Valík z Vítkovice Cylinders (17 branek). Marek Dombi uhájil čest mistra ligy Vítkovice Power Engineering se 14 góly.

V Plzni se letos představilo o 2 týmy více a tak se pro ostrostřelce otevřela cesta k více nastříleným brankám. A řádili především hráči z řad nováčků. Nejlepším strikerem se stal s 36 góly Zdeněk Filip z Hotelu Primavera, přitom jeho tým se v celkové tabulce umístil až na sedmém místě. Následován byl dvojicí Porada (34, Magistrát), Vavrač (29, Sivres). Skvěle se uvedli také debutující Křížkové z Robstavu (25 a 17 branek). Naopak za očekáváním zaostal loňský král střelců Luděk Egermaier (Amigos Bar), který letos zamířil do černého „jen" osmnáctkrát.

Brno, to byla loni excelentní one-man-show v podání Jaroslava Vrtěny, který s 37 brankami předčil druhého v pořadí Jiřího Kopunce o celých třináct kousků. Letos však Vrtěna prvenství neobhajoval a proto přišla šance i pro ostatní. Nejlépe se jí zhostil právě Jiří Kopunec z vítězného DHL Brno, který potvrdil stabilní formu a stejně jako loni si připsal 24 zásahů. V těsném sledu za ním se seřadili Lazor (Kometa) a Jan Pšikal (MON-ING), nejlepší střelec loňského Euro Golden Tour.

Pět lig a každá má svého krále střelců - taková je PRE Golden Tour Praha. Začněme odspodu, 5. liga je většinou přehlídkou nováčků a letos tomu nebylo jinak. Této lize suverénním způsobem kralovali hráči z Litoměřic reprezentující společnost Gardenline a díky skvělým kolektivním výkonům se až ke korunce pro nejlepšího střelce prostřílel Karel Tomášek s 20 přesnými trefami. 15 zásahů letos zapsali Ondřej Jon, lídr týmu České pojišťovny, a Tomáš Sluka, který loni ještě válel v dresu ČMFS, letos však již oblékl trikot Pražské teplárenské (částka za přestup nebyla zveřejněna).

4. liga patřila jedinému střelci - kanonýr Jiří Žalud zaokrouhlil střelecký účet na čtyřicet a dopomohl tak velkou měrou k postupu „Škorpionů" do 3. ligy. Loni tento hráč se zabijáckým instinktem posbíral 35 branek, to se ale ještě koukal na záda letos druhému nejlepšímu střelci 4. ligy Janu Hrubému z McDonald´s (loni 39, letos 26).

Holmes Place, to je tým, který v 60 zápasech, které za 3 roky v PRE Golden Tour odehrál, odešel jen dvakrát poražen a 3x zaznamenal remízu, série bez porážky nyní činí 56 zápasů a proto není náhodou, že právě hráči mistra 3. ligy kralují i střelecké tabulce. Jména jako Voborník (38 branek), Vagrčka (27), Kment (18) či Jirovský (15) budeme jistě slýchávat i v příštím ročníku, to už ale o soutěž výše. Zdatně sekundoval především slovenský internacionál Jaroslav Chalupka hájící barvy LB Gastro (25).

Druhou ligu si letos podmanil energetický gigant ČEZ. Možná čekáte, že i v tabulce střelců budou hrát zástupci tohoto týmu prim? Nemýlíte se, i poslepu vymetal pavučinky Slezáček, který opanoval střeleckou tabulku díky 25 pověšeným banánům. Pověst neomylného střelce potvrdil Tibor Rezdovič ze sestoupivší KA.MY. Venca Socher z T-Systems letos příliš zápasů neodehrál, i tak se ale stihnul podělit o třetí místo s Tomášem Kočím (Lesa), který dokázal nahradit góly letos trápícího se spoluhráče Bobana Smochovskiho.

Překvapivě hladce si zajistil zlatou kopačku pro nejlepšího střelce první ligy ostřelovač Policie ČR Roman Havránek. Dokázal brankáře rozesmutnit hned ve 27 případech. Sedmnáctkrát dokázali rozvlnit síť soupeře Oleg Shvedov (MGM) a Martin Liška (Adidas). Vysoký střelecký standart si i letos držel střelec z povolání Martin Puk z Městské policie (15 branek).

Více informací nejen o nejlepších střelcích naleznete na webových stránkách www.goldentour.info

Reklama