Hlavní obsah

Závěrečný víkend PRE Golden Tour přinesl zasloužené korunovace mistrů

Praha

Poslední soutěžní víkend (24. a 25. března) PRE Golden Tour Praha 2012 nabídl především potvrzení pozic vítězů 3. – 5. ligy. Titul, postup a vstupenku na bratislavskou Euro Golden Tour definitivně slaví týmy Holmes Place, Scorpion Elektro a Gardenline.

Foto: I.S.C. Sports (Svatopluk Čihák)

Litoměřický tým Gardenline opanoval 5. ligu PRE Golden Tour Praha 2012

Článek

Po suverénním vítězství reprezentace ČEZ ve 2. lize byla ještě odehrána skupina B o 6.-10. místo. Na 6. pozici poklidně zakončilo ročník mužstvo T-Systems, o důležitém 7. místě rozhodoval až vzájemný zápas "o všechno" VZP vs. KA.MA. VZP ČR nakonec vyhrála 1:0 brankou Skaly v poslední minutě a zajistila si druholigovou příslušnost i pro příští ročník. KA.Mu na sestupových příčkách doplnily Kooperativa a ČD Cargo.

Jistý šampion 3. ligy Holmes Place nastupoval do elitní finálové skupiny s cílem udržet unikátní sezónní bilanci bez ztráty bodu. Nesnadno se rodilo zejména 19. a 20. letošní vítězství. Nejprve kousal Mados, který se pokoušel na poslední chvíli urvat postup, jež by mu zajišťoval jedině triumf v závěrečné skupině. To se nakonec nepovedlo, po výhře Holmes Place (3:1) končí Mados celkově 4. Poslední jubilejní výhru poté hráči Holmes Place urvali proti Hasičům (3:0). Tradiční soupeři na závěr si nedali nic zadarmo, utkání rozhodl až po polovině dvěma góly nejlepší střelec dne Vagrčka. Za 100% Holmes Place se na 35 bodech srovnaly výběry Seznam.cz a pražského HZS. O konečném stříbru pro Seznam rozhodla vzájemná bilance v sezóně – 2:1 na zápasy, když ten rozhodující byl sehrán právě ve finálovém kole, Seznam zvítězil 4:2 díky hattricku ostrostřelce Heisiga.

Do finále 4. ligy nastupovali s dostatečným náskokem hráči Scorpion Elektro. Průběžně 2. Ekonoprint byl v 5. kole značně oslaben, ale v tabulce si již nemohl pohoršit. Škorpióni nakonec po 3 výhrách a 1 remíze ovládli i závěrečnou skupinu a celkově získali titul s 54 body. Obrovské drama ale přinesl souboj o konečné 3. postupové místo. Tuto pozici drželo před posledním dnem těsně mužstvo ČPP, avšak po prohrách s Komerční bankou (0:1) a RWE Transgas (1:2) se zdál postup ztracen. Tým RWE poté ale v klíčovém zápase díky závěrečnému obratu porazil 4:3 i Komerční banku, čímž jí sebral rozhodující body. Z konečné bronzové pozice se tedy raduje ČPP (32 b.) před KB (31) a RWE (30).

V 5. lize bylo o 3 postupujících jasno již před závěrečným kolem. Tým Gardenline měl zajištěn s předstihem i mistrovský titul. Vzájemné finálové zápasy elitního tria přinesly zajímavou podívanou i výsledky. Nejprve výběr Gardenline podlehl Českým drahám po gólech v samém závěru 0:2. Česká pojišťovna poté však železničáře porazila vysoko 5:1, a tak i porážka 0:2 od Gardenline zajistila ČP vítězství ve finálové skupině díky minitabulce. V konečném pořadí se tedy na stupních vítězů seřadily týmy Gardenline (55 b.), Česká pojišťovna (49) a České dráhy (36). V přímém souboji o celkové 4. místo potvrdil výběr Kapsch, že se mu na Řízení letového provozu daří a zvítězil 4:2.

Již nyní se mohou všichni účastníci těšit na závěrečný galavečer, který se uskuteční 30.5. v prostorách klubu Občanská plovárna. Více o Golden Tour na www.goldentour.info

Reklama