Hlavní obsah

Golden Tour Bratislava rozehrána v hale Lafranconi

I.S.C. Sports

I v roce 2013 zůstává Bratislava jediným slovenským městem hostícím zápasy fotbalové ligy firem Golden Tour, jedná se však o druhou nejpočetnější soutěž ze všech měst. 18 týmů, které se v aktuálním ročníku představují, je tradičně rozděleno do dvou výkonnostních lig. Celá liga se odehraje v hale Lafranconi při FTVŠ Bratislava.

Foto: I.S.C. Sports

Průběžný lídr 1. liga GT Bratislav - tým Špedservisu

Článek

Do první ligy vstupují tradičně jako dva největší favorité týmy Prvé stavebné sporiťeľny a Špedservisu. Ruka osudu nasměrovala jejich první vzájemný zápas hned do úvodního hracího dne - a byl to pro oba týmy jediný zápas, ve kterém ztratily body a to po vzájemné remíze 2:2. Jinak stoprocentní bilance katapultovala favority na top příčky prvoligové tabulky.

Velice zdatně si v prvním kole vedli „stěhováci" (Titan sťahovanie), na které čekali pouze tři zápasy, ze kterých si ale odnesli 9 bodů a aktivní skóre +9. V první polovině tabulky zakotvil ještě navrátivší se Slovnaft a také Global Support.

Tři týmy po této sezóně opustí elitní soutěž, zatím místa znamenající sestup okupují  bez jediného bodu v tabulce Nolin, Pivovary Topvar a Sitel.

Ve druhé lize jsme byli svědky suverénního představení dlouholetého úspěšného účastníka Golden Tour - týmu Západoslovenské energetiky, který ve třech zápasech nasázel svým soupeřům dvacet branek, přičemž inkasoval jen dvakrát (od nováčka Sportmade). Jeden z dalších nováčků, BVS, se uvedl také ve skvělém světle a předsezónní postupové ambice mohou být po 14 zápasech, které letos týmy ve druhé lize čekají, naplněny.

Smolný vstup do Golden Tour zažil tým Sportmade, který se prezentoval sympatickými výkony, ale 3 těsné porážky (2:4, 3:4 a 3:5) jej přikovaly na dno tabulky.

V tabulce střelců 1. ligy je zvýšená koncentrace hráčů Global Support - první Michal Mrva nastřílel 8 branek, stejně jako loňský král střelců 2. ligy Peter Striško ze Slovnaftu, na třetím místě je pak další hráč Global Support Matej Tábora (6 branek), spolu s ostrostřelcem Tomášem Hrutkou (PSS) a Bučkem ze Sitelu. Ve 2. lize zatím nejpřesněji pálí Miloš Kment z Dalkie (5), ostré náboje měli také Marek Hladík (BVS), Patrik Zaťovič (Masam) a Peter Bednár (ZSE), kteří zatížili konta soupeřů čtyřmi zásahy.

Další kolo je v hale Lafranconi na programu 16. února.

Reklama