Hlavní obsah

V Brně málem sťal nováček mistra Euro Golden Tour

Brno

Brněnská Golden Tour hledá nového krále. Tým DHL Brno, který v loňském roce poprvé bral titul, se letos do soutěže nepřihlásil a proto hledáme kandidáta na uvolněný trůn. Předsezónní prognózy hovořily o dvou největších favoritech - Kometě a dvojnásobném vítěz Euro Golden Tour týmu MON-ING. Ten však zatím v Brně nikdy zvítězit nedokázal a do závěrečného turnaje vždy vstupoval jako třetí brněnský tým.

Foto: I.S.C. Sports

Nováček TOP4SPORT překvapil málem i mistra posledních dvou ročníků EURO GOLDEN TOUR

Článek

Hned první zápas nového ročníku ukázal, že Kometa bude opět hodně silná, bez potíží si poradila s Tipsportem (5:2), který ve svém druhém utkání stejným poměrem zdolal Letiště Brno. Druhé utkání však pro Kometu znamenalo šok - prohra s Hasiči nebyla ani mezi tipujícími na Golden Tipu očekávána. Poslední utkání  Komety v prvním hracím dnu bylo velkým tahákem - soupeřem byl MON-ING a hala VUT byla svědkem možná nejhezčího utkání celého dne. Branková přestřelka nakonec vyzněla pro MON-ING v poměru 6:9, hlavní měrou k vítězství  přispěl pětigólový střelec Mičko.

MON-ING byl útočně naladěn i nadále, Pšikinho sestřelil hattrickem BEG (4:3) a úchvatné představení se strhlo v posledním zápase dne, kdy se MON-INGu postavil nováček z TOP4SPORT.  Ten úvodní dva zápasy vyhrál s aktivním skóre +7 a čekalo se, co předvede proti slavnému soupeři. Ani pět branek v síti MON-INGu ale na vítězství nestačilo, Oprchal (3 branky) a Pšikal (2) nasměrovali svůj tým k výhře 6:5 a k usazení na prvním místě tabulky s plným bodovým počtem. TOP4SPORT i tak uhájil druhou pozici spolu s šestibodovým Tipsportem. Všechny ostatní týmy se seřadily na třech bodech, Beg, Kometa, Hasiči, Letiště i FAČR tak mají soupeře stále v dosahu. Zajímavý je malý rozdíl ve skóre u všech účastníků. Nejhůře na tom zatím je Letiště s FAČRem (-4), zatímco TOP4SPORT připisuje +6.

Martin Veselý, hlavní koordinátor nováčkovského týmu TOP4SPORT, který pro hráče Golden Tour připravuje velmi výhodné nabídky na nákup dresů, míčů a dalšího sportovního vybavení značky NIKE, se s námi podělil o první pocity z turnaje:

S jakými ambicemi vstupujete do Golden Tour?

Jdeme samozřejmě za vítězstvím v každém utkání a celý seriál Golden tour chceme vyhrát .

A co Vaše osobní mety pro tento ročník?

Já osobně chci být nejlepším střelcem týmu, akorát jsem ještě nezačal dávat branky, narozdíl od mých spoluhráčů.

Jak jste poskládal Váš tým, jde čistě o rekreační hráče nebo máte v kádru i nějaké bývalé hvězdy?

Tak nejprve jsem chtěl tým poskládat kompletně z hráčů brněnského Tanga (přední tým nejvyšší futsalové soutěže s několika reprezentanty), se mnou jako kapitánem a hladce dojít pro drtivé vítězství v celém turnaji :-)  Vaše velmi tvrdé propozice mě bohužel skřížily plány a z vysněného týmu jsem zbyl pouze já. :-). Oslovil jsem tedy své kamarády, kteří se rekrutují z řad nyní již rekreačních fotbalistů, které doplňují 3-4 stále aktivní hráči. Co se týká hvězd minulých, tak to o sobě tvrdí celý náš tým. Někteří i přes svůj věk stále počítají, že se stanou i hvězdami budoucími.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice