Hlavní obsah

Šampióni z let minulých se usazují na špici pražských soutěží, nováček z Popoviček stále bez ztráty

Praha

V PRE Golden Tour Praha 2013 je odehrán druhý z celkem pěti hracích dnů, některá mužstva mají za sebou již přesnou polovinu svých zápasů.

Foto: I.S.C. Sports

Gólman Ospapu Vanžura vytáhl ze své mošničky hned několik spektakulárních zákroků, především v zápase s odvěkým rivalem Pražskou teplárenskou. Nemusela ho tak ani mrzet neproměněná penalta ze stejného zápasu.

Článek

Do čela Superligy se vyhoupl obhájce titulu – tým Policie ČR. Policisté, které letos táhne střelec Šindelář, vyhráli 3 ze 4 zápasů 2. dne, celkem nasbírali 18 bodů z 9 odehraných utkání. Na 2. pozici v elitní kategorii klesla FAČR. Mužstvo oslabené nejen o Vladimíra Šmicra získalo pouze 1 výhru ze 4 střetnutí, příliš nepomohlo ani 7 branek Blažeje. Na dalších pozicích vyrovnaného čela tabulky se nachází Stones Catering, JP Morgan (ten si vyšlápl na lídra Policii ČR) a Money Polo s šestnáctigólovým Olegem Švedovem, které má však sehráno zatím pouhých 7 zápasů. Obrovské vzepětí předvedl tým Lesy. Po rozpačitém vstupu mezi pražskou smetánku si národnostně rozmanitý celek 2. hrací den připsal 3 výhry a 1 remízu, osvědčila se hlavně rodinná spolupráce Kočích.

Divize A 2. ligy má na čele favorizovaný výběr Holmes Place. Desetibodový zápis (stejně jako 1. hrací den) se rozhodně nerodil snadno. Souboj s Hasiči na konečných 2:2 borci z fitcentra dotáhli minutu před koncem a navíc jejich bývalý souputník Petr Voborník, letos již v hasičské zbroji, mohl vteřinu před koncem dokonat překvapení, ale střela na zadní tyč šla těsně mimo. Poté družstvo Holmes Place otočilo zápas s Gardenline a v důležitém utkání o špici přehrálo Continental 6:2.

Na první gól v sezóně stále i přes pár příležitostí čeká bývalá sparťanská ikona a nová akvizice Holmes Place Jiří Novotný. Věnuje se spíše dirigování defenzivy a v útočných akcích rychle hledá spoluhráče. Na jeho dojmy a ambice v Golden Tour se můžete těšit v připravovaném rozhovoru.

Na 2. postupové pozici je zatím tým Scorpion Elektro, 17 bodů, ale z již 9 odehraných utkání. Škorpióny určitě nejvíc mrzí závěrečná těsná prohra 1:2 s Pražskou energetikou. Navíc za nimi pouze o skóre číhá Continental s utkáním k dobru.

Divize B 2. ligy, které se začíná přezdívat „Pojišťovnická skupina" stále vede Kooperativa (21 bodů). Mužstvo v zeleném, které stále drží kanonýr Grim (již 13 gólů), nejdřív přehrálo ČPP 3:0, poté přišla zatím jediná letošní ztráta v dalším derby s VZP (1:2) a na závěr výhra nad silným Ekonoprintem. 3 body za Kooperativou se drží Mados, jenž tentokrát zapsal 3 vítězství a nečekaně jasnou prohru s Kapschem. O další bod zpět je VZP ČR, jejíž výběr byl 2. února stoprocentní. Kromě ČPP ještě divizi pojišťoven doplňuje ta Česká, která si připsala 1. letošní výhru a odpoutala se ze dna tabulky.

Jediným celkem bez ztráty bodu v pražské Golden Tour je Parkhotel Popovičky. Lídr 3. ligy divize A nasbíral 7 vítězství a v tabulce vede o bod před Komerční bankou, která odehrála již o zápas víc. Tým z Popoviček tentokrát získal 9 bodů, k jejichž  zisku vedla především herní i střelecká vyrovnanost širokého kádru a pevná ruka kouče. Skvělý den měla reprezentace RWE, 4 zápasy, 12 bodů a posun na 3. místo, pouhé 3 body za špicí. 17 bodů a 4. průběžná pozice, to je bilance České televize. Její mužstvo bylo tentokrát také stoprocentní a navíc bavilo diváky líbivými kombinacemi, které zakončoval především Nosálek, jenž se dostal s 16 góly na absolutní čelo střelecké tabulky v Praze. Na dostřel postupových pozic stojí ještě výběr Ministerstva dopravy s celkem 14 body z 8 utkání.

V osmičlenné divizi B 3. ligy drží vedení celek Sportmade, který si první letošní ztrátu připsal na závěr remízou 2:2 s Pepe Jens. Předtím zástupci značky Nike otočili souboj s Fincentrem a v duelu o špici přehráli Českou spořitelnu 6:4. Spořitelna tažená ostrostřelcem Slavíkem (v sezóně 14 gólů) jinak 2 x vyhrála a číhá na 2. místě 4 body za Sportmade. Fincentrum právě po porážce s Českou spořitelnou kleslo na 3. postupovou pozici (také 12 bodů). Týmy na dalších pozicích – Řízení letového provozu a Pepe Jeans – upoutali ve vzájemném duelu bezbrankovou remízou, která je v Golden Tour jevem nevídaným, navíc v zápase na 20 minut. 6. příčku si pojistilo ČD Cargo především vysokou výhrou nad Pražskou teplárenskou, kdy Martin Janata oslavil návrat po zranění hned 4 góly. Střetnutí ze závěru tabulky přineslo velké drama. Neproměněnou penaltu brankáře Ospapu Vanžury spoluhráči dorazili, ale konečnou a zaslouženou remízu 3:3 vystřelil pro Pražskou Teplárenskou v poslední minutě Jan Ort.

3. hrací den, který pražskou Golden Tour přehoupne do 2. poloviny, je celkově kratší než všechny ostatní. Některá mužstva sehrají jen 2 utkání. Všechny ligy pokračují o víkendu 16.-17. února v hale Sparty na Praze 9. Více informací o Golden Tour na www.goldentour.info

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články